Gem de zmeura cu lavanda

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 8 Iul 2020 | 1063 vizualizari

 

Anul asta a fost atat de darnica zmeura incat am facut si dulceata si gem. M-am jucat un pic cu aromele, desi zmeura e foarte aromata si parfumata am vrut sa-i aduc un plus de aroma, ceva fin, asa ca am adaugat in gem si cateva crengute de lavanda. Se simte subtil, doar cat sa-ti gadile papilele.

 

INGREDIENTE

  • 3,400 Kg zmeura
  • 1,200 Kg zahar
  • 3-5 crengure mici de lavanda
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura cu lavanda:

Mai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in castron, sa nu fiu nevoita sa o spal, o spalase roua diminetii.

Am pus zmeura intr-un tuci apoi am adaugat zaharul, am amestecat bine, fara teama acum se putea sfarama in voie, la gem nu trebuie sa ramana zmeura intreaga. Am lasat focul mediu si  am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege bine. Am adunat spuma formata, iar cu 5 min inainte sa stig focul am adaugat lavada. Am stins focul, am scos crengutele de lavanda, apoi am pus gemul in borcane sterilizate, le-am capacit si le-am acoperit cu o patura, sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in beci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura fara samburi