Gem si sirop de capsuni

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 3860 vizualizari

 

La noi se bea fff mult suc si ca sa nu mai cumparam sucuri am ales sa fac siropuri de fructe pt a avea cu ce face suc.
Cum anul acesta mi s-au parut destul de scumpe capsunile nu am luat decat ~3kg de capsuni din care am scos 2,250l sirop si 3 borcanele cu gem

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg capsuni 
  • 2 kg zahar 
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem si sirop de capsuni:

Am spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand din cand in cand in ele. Cand s-a topit zaharul am strecurat.


Sucul obtinut l-am pus in sticle pe care le-am sterilizat bain marine pt a tine fara probleme si fructele ramase le-am folosit pt gem. Am mai adaugat 500g zahar, am pus pe foc si am fiert pana s-a legat, luand spuma cand era cazul (eu l-am fiert la foc potrivit, stand langa el si amestecand mereu) Aproape de sfarsit am adaugat zeama de lamaie si am mai fiert pana s-a legat bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

22.07.2011, 08:19

bun bun

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:00

cec 1

04.08.2011, 17:55

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni