Gem si sirop de capsuni

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 9241 vizualizari

 

La noi se bea fff mult suc si ca sa nu mai cumparam sucuri am ales sa fac siropuri de fructe pt a avea cu ce face suc.
Cum anul acesta mi s-au parut destul de scumpe capsunile nu am luat decat ~3kg de capsuni din care am scos 2,250l sirop si 3 borcanele cu gem

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg capsuni 
  • 2 kg zahar 
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem si sirop de capsuni:

Am spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand din cand in cand in ele. Cand s-a topit zaharul am strecurat.

Sucul obtinut l-am pus in sticle pe care le-am sterilizat bain marine pt a tine fara probleme si fructele ramase le-am folosit pt gem.  Am mai adaugat 500g zahar, am pus pe foc si am fiert pana s-a legat, luand spuma cand era cazul (eu l-am fiert la foc potrivit, stand langa el si amestecand mereu) Aproape de sfarsit am adaugat zeama de lamaie si am mai fiert pana s-a legat bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese,visine si zarzare