Gendermas

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Ian 2010 | 5841 vizualizari

 

Aceasta este o mancare ungureasca pe care o stiu de la bunica Irina care locuia in Horoatul -Crasnei , Salaj . Reteta originala se face cu patura cu faina alba si ou , nu foarte subtire care se rupea cu mana si se fierbea in apa clocotita . Eu o fac in zile de post inlocuind patura cu paste fainoase fara ou

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr paste fainoase din grau dur [fara ou ]
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gendermas:

  1. cartofii se spala si se fierb in coja cu apa si sare , apoi se curata .
  2. ceapa se curata .,se taie marunt si se caleste in ulei , spre sfarsit puneti patrunjelul taiat marunt piperul  si boiaua .
  3. cartofii ii zdrobiti si amestecati cu ceapa prajita .
  4. fierbeti separat pastele fainoase , avand grija sa nu fie prea moi [ a la dente ]
  5. amestecati usor cele doua compozitii cartofii si pastele fierte , +codite de ceapa verde .
  6. serviti dupa dorinta cu salata de legume prospete sau muraturi .

TIPS-URI

1

cartofii albi se vor zdrobi mai bine .

2

alegeti un sortiment de paste mai plate , eu am pus farfalle.

3

am servit cu un pahar de moare rozalie [ zeama de varza acra ].

Daca ti-a placut reteta noastra "Gendermas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

christyansen 1

18.11.2011, 15:37

f buna si gustoasa reteta am servit cu salata de legume.bv

miki_a 1

20.03.2015, 10:52

Bravo Mihaela! Sincer, stiam ca reteta e foarte veche si se pregateste mai mult in Ardeal, dar nu i-am stiut niciodata numele adevarat !

RODIMUR 1

01.06.2017, 22:03

Da, e foarte bună. Diferă puțin de ce facem noi (de obicei o facem iarna, sau în perioade când nu există ceapă verde). Cartofii îi curățăm și-i facem piure. Și nu punem boia, nici pătrunjel. Dar cred că aceste diferențe nu dăunează gustului. E foarte bună. Cînd facem, mâncăm porții pantagruelice amândoi...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Desert papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si legume mexicane