Gheare de urs

de Anamaria7 in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 3863 vizualizari

 

In cautare de o reteta speciala pentru una dintre numeroasele zile pe munte, am dat peste minunile acestea incredibil de gustoase si cu un aspect inedit :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani migdale macinate (su sau fara coaja)
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 albus de ou
  • 1 lgt esenta de migdale
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lgt lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gheare de urs:

Aluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura.


Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun si esenta si migdalele macinate (daca pare prea lunga compozitia, mai adaugati migdale, ea trebuie sa nu curga deloc cand e gata).


Aluatul se taie in dreptunghiuri de cca 7cm x 5cm. Pe fiecare dreptunghi se aseaza un cilindru cu umplutura (nu puneti foarte multa pentru ca o sa se desfaca aluatul la copt) si se impatura (dupa ce ungem putin marginile cu apa), dar se lasa o margine de cca 1cm neacoperita. Aceasta se taie in 4 locuri pentru a forma "ghearele" ursului :)


Ghearele se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se tin in cuptor pana cand se rumenesc, cca 40-45min.


Regret ca nu am poze si de pe parcurs, dar ma grabeam si eram cu bucataria in renovare.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru unele gheare de urs si umplutura cu branza telemea amestecata cu ou si chimen.

2

Sunt sigura ca sunt foarte bune umplute cu nuca macinata in loc de migdale, sau chiar cu gem, Finetti sau alta crema de ciocolata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gheare de urs" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dentistutza 1

16.09.2010, 20:04

cred ca sunt delicioase!! si frumusele
daca le umpli cu branza si chimen din ce mai faci gherutele, tot din migdale??

jolygina 1

17.09.2010, 18:53

intradevar super ideea

vero_closca 1

18.09.2010, 13:39

5 furculite! minunata idee! o trec la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Papanasi copti