Ghebe la borcane pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 6 Oct 2010 | 40418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ghebe
  • sare mare
  • borcane (mai mari sau mai mici cum va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la borcane pentru iarna:

Mai intai de toate va echipati intr-o zi cu multe sacose,va imbracati mai gros(ca acum e rece afara),luati si ceva papica,va urcati intr-o masina si directia spre padure la cules ghebe......

daca nu alegi varianta a 2a .,care am ales-o si eu ...va imbracati,luati sacose,niste banusori si fuguta la piata si cumparati ca e plin..cel putin la noi e plina piata...

acum daca am ajuns acasa incepem sa ii pregatim.

curatam ghebele.

ii spalam bine in foarte multe ape.

apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.

ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria).

apoi ii scoatem de acolo,ii mai dam printr-un jet de apa.

ii asezam intr-o oala curata,punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.

dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoreasca in apa aia in care au fiert.

dupa ce s-au racorit,ii mai dam o data sub un jet de apa(dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).

incepem sa ii asezam in borcane.

un rand ghebe unul sare,unul ghebe,unul sare si tot asa pana se termina toti.

sau daca nu doriti sa puteti sa ii puneti in pungute in congelator.

borcanele se dau la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

27.10.2010, 22:47

sabi eu le-am luat de pe piata...s-au facut foarte multe la noi anul acesta

Bya Ralu 1

08.10.2012, 22:26

super!ce-mi placsalvez reteta

Rocsi 1

08.10.2012, 22:33

Poza principala e facuta zilele trecute cand am pus bureti la borcane.Am pus alta ca se vede mai frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la otet