Ghebe la borcane pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 6 Oct 2010 | 32323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ghebe
  • sare mare
  • borcane (mai mari sau mai mici cum va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la borcane pentru iarna:

Mai intai de toate va echipati intr-o zi cu multe sacose,va imbracati mai gros(ca acum e rece afara),luati si ceva papica,va urcati intr-o masina si directia spre padure la cules ghebe......


daca nu alegi varianta a 2a .,care am ales-o si eu ...va imbracati,luati sacose,niste banusori si fuguta la piata si cumparati ca e plin..cel putin la noi e plina piata...


acum daca am ajuns acasa incepem sa ii pregatim.


curatam ghebele.


ii spalam bine in foarte multe ape.


apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.


ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria).


apoi ii scoatem de acolo,ii mai dam printr-un jet de apa.


ii asezam intr-o oala curata,punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.


dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoreasca in apa aia in care au fiert.


dupa ce s-au racorit,ii mai dam o data sub un jet de apa(dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).


incepem sa ii asezam in borcane.


un rand ghebe unul sare,unul ghebe,unul sare si tot asa pana se termina toti.


sau daca nu doriti sa puteti sa ii puneti in pungute in congelator.


borcanele se dau la rece.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

27.10.2010, 22:47

sabi eu le-am luat de pe piata...s-au facut foarte multe la noi anul acesta

Bya Ralu 1

08.10.2012, 22:26

super!ce-mi placsalvez reteta

Rocsi 1

08.10.2012, 22:33

Poza principala e facuta zilele trecute cand am pus bureti la borcane.Am pus alta ca se vede mai frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ardei iute pentru iarna