Ghiveci american (Brunswick stew)

de Brindusa in Curcan, 14 Apr 2010 | 2935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne:
  • 1 pulpa inferioara de curcan,
  • cam 300 g vita (taiata cubulete)
  • cam 200 g costita afumata. In total in jur de 800 g .
  • 2 cartofi medii, taiati cubulete
  • 2 cepe medii, taiate
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 300 g porumb congelat
  • 1 cutie fasole rosie, spalata de suc
  • 1 bucata telina, taiata cuburi
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • cate 1/2 lingurita: cimbru, maghiran, piper, 
  •  2 linguri otet balsamic
  • 1 praf chilli
  • sare dupa gust
  • 30 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci american (Brunswick stew):

Mai intai am fiert carnea de vita, curcan si costita afumata in apa cat sa le cuprinda. Intr-o oala mare am pus untul si am calit putin ceapa, apoi morcovul si telina. Am adaugat putin din zeama de carne si am lasat pana s-au inmuiat. Am dezosat carnea de curcan si am pus-o in oala alaturi de cea de vita. Am adaugat celelalte ingrediente (inafara de otet si rosii) si zeama de carne cat sa fie la nivel, am pus capacul si am fiert la foc mic pana ce cartofii s-au fiert.


Am adugat rosiile taiate mic si sucul de rosii si am mai fiert la foc mic pana ce s-a format sosul.Se spune ca mancarea e gata cand lingura sta dreapta in ea. Uite ca la mine a stat =))) . Pentru culoare am pus si putina ceapa verde.


Gustul mancarii e cam dulce, de la toate legumele, de aceea cand am servit-o am pus deasupra putin otet balsamic.

 

TIPS-URI

1

poti folosi orice fel de fasole (alba, pestrita, mica, mare)

2

la origine, se folosea carne de iepure si porc

3

poti pune si alte legume, in functie de preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci american (Brunswick stew)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_duceag 1

15.04.2010, 20:17

"Pe mine ma cheama Brindusa, nu Miha. (as vrea sa fiu confundata cu Miha doar cand primeste ea premiile alea frumoase"))

Brindusa 1

15.04.2010, 20:48

adry88 1

11.05.2011, 15:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu parmezan la cuptor