Ghiveci de legume

de teodora89 in Mancaruri de post, 22 Mai 2012 | 2699 vizualizari

 

Nu stiu cat e de atragatoare ca aspect,dar sunt sigura ca gustul e extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 zucchini
  • 4 cartofi medii
  • 4 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 1 conserva mazare
  • 1 conserva fasole verde
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de 250 ml vin alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Se spala toate legumele. Ceapa se toaca, morcovii se rad pe razatoarea mare, zucchini, cartofii si ardeii se taie cuburi mici, la fel si telina, iar ciupercile se taie feliute. Se clatesc mazarea si fasolea cu apa, pentru a elimina conservantul, iar verdeturile se toaca marunt.


Se pune ulei intr-o oala destul de incapatoare, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata si se caleste. Dupa 2 minute se adauga morcovul ras, zucchini, cartofii si ardeiul, apoi telina si ciupercile si se calesc pentru 2-3 minute. Se adauga paharul de vin si se lasa la foc potrivit sa se evapore, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a evaporat vinul, adaugam mazarea si fasolea scursa, rosii din conserva si un pahar de apa. Punem si verdeturile tocate, cimbrul, dafinul, sare si piper. Se acopera cu un capac si se fierbe innabusit la foc potrivit pana legumele sunt fierte.


Cand e gata se ia de pe foc si se lasa la odihnit cu capac pentru 10 min. E foarte buna cu paine proaspata si o salata de rosii langa.

 

TIPS-URI

1

daca vreti ghiveciul mai lichid mai puneti un pahar de apa si jumatate de conserva de rosii cuburi sau 2 linguri de buion diluate cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

teodora89 1

23.05.2012, 08:51

multumesc rocsi_1612 si tuturor pt comentarii

Sim0na 1

23.05.2012, 22:00

Mmm.. ce pofta mi-ai facut... N-am mai mancat de mult..

Bunica 1

21.01.2013, 19:12

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume