Ghiveci de legume

de susu in Mancaruri de post, 10 Mar 2010 | 20418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ceapa rosie 1 mare
  • Ceapa alba 1 mare
  • Ceapa verde 2-3 fire
  • Praz 1 fir
  • Morcov 2 potriviti
  • Telina Frunze si radacina 1 mica
  • Conopida 1/2
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Ardei gras rosu, galben, verde cate 1 din fiecare
  • Fasole verde (eu am pus de la borcan pentru ca mai aveam in casa) 1 mana
  • Bullion sau rosii dupa gust
  • Albitura (pastarnac, patrunjel) cate 1 din fiecare
  • Usturoi eu pun mai mult, aproape o capatana
  • Cartof 1 potrivit
  • Dovlecel 1 mic
  • Vanata 1 mica
  • Ulei
  • Vegeta
  • Condimente
  • Foi de dafin
  • Piper boabe      
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume cu atat iese mai gustoasa avand in vedere ca este un ghiveci de legume si fara carne. Se curata si spala legumele dupa preferinta: bucati mai mici, potrivite sau felii doar ca dimensiunea lor trebuie sa fie cam aceeasi pentru a fierbe la fel Eu  toc ceapa marunt, usturoiul feliute si cativa catei ii las intregi. Am folosit si aparatul pentru a le da o forma deosebita. Prazul l-am taiat felii, albitura, telina si morcovul bastonase mai groase, cartoful in felii taiate in doua, dovlecelul cuburi , ardeii bucati mai mari. Vanata o curat “pajama” si o tai cubulete. Conopida se pune in apa rece cu sare pentru ½ ora. Se scurge apoi conopida si se spala. Se desface in buchetele mai mici. Am calit ceapa in uleiul incins apoi am adaugat pe rand usturoiul, prazul, fasolea, radacinoasele, cartoful si conopida. Dupa ce s-au “imprietenit bine am adaugat apa fierbinte peste si le-am lasat acoperite pentru un timp. Spre sfarsit adaug vanata, dovlecelul si ardeiul care fierb mai repede decat celelalte. Se mai lasa pana fierb si acestea, se adauga condimente, vegeta, si la sfarsit bulionul desfacut in putina zeama de la legume, patrunjel si frunze de telina tocate.Eu dau si mancarea un pic la cuptor sa scada putin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

02.05.2012, 22:39

Susu,ce dor mi-a fost de tine

susu 1

02.05.2012, 23:07

diaconta iti multumesc dar nu mai am timp sa intru, acum vroiam sa mai vad din retete

diaconta 1

02.05.2012, 23:09

te inteleg perfect,nici eu nu prea mai am timp

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Rocky

Prăjitura Rocky

ieri la 20:04

Bruschete cu leurda si avocado

de Ksenya 4

Bruschete cu...

ieri la 19:46

Paine floare

de oanapl 5

Paine floare

ieri la 19:46

Tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Tort cu...

ieri la 18:52

Tarta cu legume

de Adi 3

Tarta cu legume

ieri la 18:47