Ghiveci de legume

de Rocsi in Mancaruri de post, 3 Dec 2014 | 20981 vizualizari

 

Un ghiveci de legume, fierbinte, cu muraturi, merge de minune in acest sezon! Asa ca, nu va tin prea mult de vorba si va poftesc la masa!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei kapia
  • 2 cepe verzi
  • 150 gr pastai galbene congelate
  • 15 rosii cherry (eu am avut congelate)
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele.

Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile le rupem bucati potrivite.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Adaugam si ardeii pentru 2-3 minute, apoi pastaile si apa cat sa le acopere.

Punem si ceapa verde, condimentam cu sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit.


Cand ghiveciul a scazut pe jumatate, dam drumul rosiilor cherry, sosul de legume si busuiocul uscat.

Amestecam, lasam sa fiarba tot acoperit pana legumele sunt bine patrunse si zeama bine scazuta.

Spre final incorporam pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc.

Tragem cratita deoparte, presaram mararul verde, tocat marunt, amestecam si mai lasam sa stea acoperit totul 5 minute.


Se serveste cald!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Rocsi 1

01.04.2015, 18:47

Multumesc Gabytza

marcela1979 1

23.04.2016, 15:24

Rocsi 1

23.04.2016, 18:09

Marcela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci calugaresc