Ghiveci (tocana de legume)

de babi5 in Mancaruri de post, 27 Iun 2014 | 1447 vizualizari

 

Este un fel de mancare de sezon. Este usor de preparat si zic eu si bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 500 gr ardei gras galben
  • 100 gr pasta de bulion
  • 500 gr ceapa
  • 2 linguri zahar
  • 300 gr orez
  • 1.l apa
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • sare (dupa gust)
  • piper
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci (tocana de legume):

Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca. Orezul se spala bine si se lasa in apa pana cand il folosim.


Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul, 200 ml apa si lasam sa se caleasca 10 minute. Potrivim de sare si piper, completam cu apa si lasam sa fiarba inca 10 minute, dupa care adaugam rosiile. Lasam sa fiarba in continuare inca 10 minute, apoi adaugam orezul si pasta de bulion. Lasam sa dea cateva clocote apoi oprim focul si lasam la cald ca orezul sa-si mareasca volumul.


Asezonam cu patrujel verde. Sa aveti pofta si sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si ca atare

2

Putem alatura ca si garnintura: carnati, chiftele, rulade de carne, friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci (tocana de legume)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

babi5 1

27.06.2014, 21:05

Tarasmariana,_andreea_Rocsi

Cris2711 1

27.06.2014, 23:10

Tare bun

babi5 1

28.06.2014, 07:36

Cris Tina multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume