Ghoriba (fursecuri Maroc)

de Criss in Prajituri, 16 Oct 2010 | 3857 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o mai intai pe blogul Laurei Adamache si mi-a facut cu ochiul. :) Apoi am vazut-on si la Miha pe blog, de unde am si luat reteta . (Multumesc Miha, Laura)

 

INGREDIENTE

  •   2 oua  
  • 50 g unt  
  • 40 ml ulei   150 g zahar  
  • esenta de migdale  
  • 350 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.



Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora. (eu m-am grabit si l-am lasat doar 20 de minute dar a fost suficient)




Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Aici n-am estimat prea bine marimea nucilor :) si au iesit cam mari)


Se coc timp de 20 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca si devin tari.


Mie mi s-a parut ca aduc oarecum cu turta dulce.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba (fursecuri Maroc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Criss 1

25.10.2010, 13:25

Multumesc dragele mele.

ionela2682 1

27.10.2010, 14:27

frumoase foc!

Criss 1

27.10.2010, 14:36

Multumesc Ionela.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inteligenta"