''Girelli'' de pizza si pizzette.

de Adele in Pizza, 18 Aug 2014 | 2990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 700 gr faina 
  • 10 gr drojdie
  • 15 gr sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml apa
  • Suc de rosii
  • masline negre
  • ricotta/urda
  • branza topita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Girelli'' de pizza si pizzette.:

Pregatim aluatul: intr-un vas punem faina cu sare, intr-un pahar punem drojdia si zaharul si turnam apa calda peste, amestecam pana se dizolva bine.Turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de moale dupa care punem si uleiul, il mai lucram cateva minute  si il lasam sa creasca cel putin o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in doua :

Din prima parte formam o foaie destul de groasa ca sa nu se rupa, punem cateva linguri de suc de rosii pe care il intindem bine, adaugam maslinele si ricotta . Rulam bine,stand atenti sa inchidem bine la capete. Taiem cu un cutit  bucati de 2-3 cm fiecare si le intoarcem usor pe partea cu umplutura, le asezam in tava.

Dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200° pana se rumenesc.

Din cealalta parte de aluat formam cate o bila potrivita (nu prea mare) pe care o intindem in maini si o asezam direct in tava ,continuam pana se termina aluatul dupa care punem sucul de rosii si maslinele pe fiecare dintre ele.

Dam la cuptor 20 de minute la 200°.

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de umplutura dorita.(ciuperci, mezeluri, ardei etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "''Girelli'' de pizza si pizzette." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Adele 1

19.08.2014, 13:40

MotanLaOale 1

28.08.2014, 10:52

Adele 1

28.08.2014, 11:04

Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate