''Girelli'' de pizza si pizzette.

de Adele in Pizza, 18 Aug 2014 | 1066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 700 gr faina 
  • 10 gr drojdie
  • 15 gr sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml apa
  • Suc de rosii
  • masline negre
  • ricotta/urda
  • branza topita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Girelli'' de pizza si pizzette.:

Pregatim aluatul: intr-un vas punem faina cu sare, intr-un pahar punem drojdia si zaharul si turnam apa calda peste, amestecam pana se dizolva bine.Turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de moale dupa care punem si uleiul, il mai lucram cateva minute si il lasam sa creasca cel putin o ora.


Dupa ce a crescut il impartim in doua :


Din prima parte formam o foaie destul de groasa ca sa nu se rupa, punem cateva linguri de suc de rosii pe care il intindem bine, adaugam maslinele si ricotta . Rulam bine,stand atenti sa inchidem bine la capete. Taiem cu un cutit bucati de 2-3 cm fiecare si le intoarcem usor pe partea cu umplutura, le asezam in tava.


Dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200° pana se rumenesc.


Din cealalta parte de aluat formam cate o bila potrivita (nu prea mare) pe care o intindem in maini si o asezam direct in tava ,continuam pana se termina aluatul dupa care punem sucul de rosii si maslinele pe fiecare dintre ele.


Dam la cuptor 20 de minute la 200°.


Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de umplutura dorita.(ciuperci, mezeluri, ardei etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "''Girelli'' de pizza si pizzette." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Adele 1

19.08.2014, 13:40

MotanLaOale 1

28.08.2014, 10:52

Adele 1

28.08.2014, 11:04

Motan

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza pentru copii