Glazura de unt (buttercream)

de Doralinda in Torturi, 17 Iun 2013 | 12240 vizualizari

 

Aeasta reteta va este necesara in cazul in care doriti saacoperiti un tort cu pasta de zahar, (ptr a nu a aluneca de pe tort pasta)
Reteta originala contine un ulei vegetal solid, dar se stie ca nu e bun ptr sanatate, asa ca l-am inlocuit cu unt si are exact acelasi rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 170 gr unt
  • 55 gr margarina
  • jumatate lingurita vanilie lichida ( nu esenta! E de de culoare maro, exact asa cum e pastaia de vanilie)
  • 1120 gr zahar pudra (7 cesti de cafea mari)
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de unt (buttercream) :

Intr-un bol mare, puneti untul si margarina si mixaxi pana devine o crema spumoasa. Adaugati vanilia si apoi incet incet, adaugati pe rand 4 cesti de zahar, dar cate una pe rand, apoi amestecati, sa fie la viteza medie. Adaugati 4 linguri de lapte si mixati la viteza rapida! Adaugati si restul d. 3 cesti de zahar, dar la fel, cate una pe rand ptr a se omogeniza bine si amestecand la viteza medie. La urma, adaugati si ultima lingura de lapte si mixati iar la viteza rapida pana devine o crema omogena, spumoasa dar putin dura (NU foarte, doar cat sa o puteti folosi ptr a unge tortul si sa nu se scurga). Acoperiti vasul cu un prosop umed pana o veti folosi.

TIPS-URI

1

Daca tortul pe care il faceti, nu e prea mare, atunci puteti folosi doar jumatate din cantitatile retetei.

2

daca o veti folosi a doua zi, o puteti pastra la frigider si in momentul in care o veti folosi, o mixati iar punand o lingura de lapte.

3

puteti folosi cateva picaturi de colorant alimentar daca doriti o alta culoare.

4

se poate pastra la frigider pana la 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de unt (buttercream) " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Doralinda 1

24.09.2013, 10:44

Orice fel de unt si orice fel de margarina, nu stiu exact la ce te referi.

andreeastanca 1

28.09.2013, 23:13

deci nu trebuie sa folosesc un anumit tip de margarina nu ?

Doralinda 1

28.09.2013, 23:45

Nu. Chiar azi am facut aceasta crema ptr un tort ,dar am facut jumatate din cantitate.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata