Glazura de unt (buttercream)

de Doralinda in Torturi, 17 Iun 2013 | 9448 vizualizari

 

Aeasta reteta va este necesara in cazul in care doriti saacoperiti un tort cu pasta de zahar, (ptr a nu a aluneca de pe tort pasta)
Reteta originala contine un ulei vegetal solid, dar se stie ca nu e bun ptr sanatate, asa ca l-am inlocuit cu unt si are exact acelasi rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 170 gr unt
  • 55 gr margarina
  • jumatate lingurita vanilie lichida ( nu esenta! E de de culoare maro, exact asa cum e pastaia de vanilie)
  • 1120 gr zahar pudra (7 cesti de cafea mari)
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de unt (buttercream) :

Intr-un bol mare, puneti untul si margarina si mixaxi pana devine o crema spumoasa. Adaugati vanilia si apoi incet incet, adaugati pe rand 4 cesti de zahar, dar cate una pe rand, apoi amestecati, sa fie la viteza medie. Adaugati 4 linguri de lapte si mixati la viteza rapida! Adaugati si restul d. 3 cesti de zahar, dar la fel, cate una pe rand ptr a se omogeniza bine si amestecand la viteza medie. La urma, adaugati si ultima lingura de lapte si mixati iar la viteza rapida pana devine o crema omogena, spumoasa dar putin dura (NU foarte, doar cat sa o puteti folosi ptr a unge tortul si sa nu se scurga). Acoperiti vasul cu un prosop umed pana o veti folosi.

TIPS-URI

1

Daca tortul pe care il faceti, nu e prea mare, atunci puteti folosi doar jumatate din cantitatile retetei.

2

daca o veti folosi a doua zi, o puteti pastra la frigider si in momentul in care o veti folosi, o mixati iar punand o lingura de lapte.

3

puteti folosi cateva picaturi de colorant alimentar daca doriti o alta culoare.

4

se poate pastra la frigider pana la 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de unt (buttercream) " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Doralinda 1

24.09.2013, 10:44

Orice fel de unt si orice fel de margarina, nu stiu exact la ce te referi.

andreeastanca 1

28.09.2013, 23:13

deci nu trebuie sa folosesc un anumit tip de margarina nu ?

Doralinda 1

28.09.2013, 23:45

Nu. Chiar azi am facut aceasta crema ptr un tort ,dar am facut jumatate din cantitate.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe