Tort cu buttercream si nuci caramelizate

de cccris in Torturi, 17 Feb 2010 | 4765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de pandispan
  • 1 pachet unt la temperatura camerei
  • 120gr ciocolata
  • 500 gr zahar pudra
  • 5-6 linguri de lapte
  • 2-3 linguri vanilie
  • 2-3 linguri dulceata de portocale
  • 3 linguri apa
  • 1-2 miini de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu buttercream si nuci caramelizate:

Ciocolata se topeste la baie de abur, se raceste putin, se adauga peste unt si se freaca bine de tot cu mixerul pina devine o crema pufoasa.


Se adauga cite un pahar de zahar si o lingura de lapte, se amesteca bine. Procedati asa pina se termina zaharul. La sfirsit se adauga vanilia. Daca e prea groasa crema se mai pune putin lapte, daca e prea moale se mai pune zahar.


Se amesteca dulceata de portocale cu apa si se insiropeaza primul blat. Se intinde jumatate de crema pe primul blat. Se adauga si al doilea blat si se pune la frigider.


Nucile se taie bucatele potrivit de mari, se prajesc nu foarte tare intr- o lingurita de unt si se adauga putin zahar pudra pina la caramelizarea lui. Trebuie sa dati focul mic si sa aveti mare grija sa nu se arda nucile. Mai luati cratita de pe foc din cind in cind. Se lasa sa se raceasca. Se acopera si al doilea blat cu crema, se modeleaza dupa gust si se orneaza cu nucile caramelizate.

 

TIPS-URI

1

merge si cu niste fructe de padure proaspete, dar nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu buttercream si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Teo 1

17.02.2010, 22:49

nuca caramelizata ii da tot gustul;

Anastasia 1

17.02.2010, 23:05

i-mi place cum arata in stil rustic si gustul cred ca este pe masura

ala_oancea 1

18.02.2010, 20:38

Foarte bun si arata minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.