Tort de pere cu crema de iaurt.

de dicarmencitta1957 in Torturi, 15 Feb 2010 | 4352 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit in casa,este cu o crema acrisoara si foarte delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de cacao(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun.
  • 2 linguri zeama de lime.
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr.Oetker.
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime.
  • 500 ml frisca vegetala Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale).
  • 300 gr crema de iaurt.
  • 300 gr branza de vaci dulce.
  • 2 lamai(pentru zeama,in care lasam perele).
  • 14 piscoturi de sampanie.
  • Pentru decor:
  • 200 gr afine de padure.
  • 2 pere(pere tari,pentru decor).
  • cateva boabe de struguri albi si negri pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere cu crema de iaurt.:

Crema:


Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.


Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust (eu am pus 6 linguri de zahar).Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.


Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza blatul,se insiropeaza cu putin sirop de afine,pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata creama.Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop.


Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore.Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul.Taiem boabele de struguri in jumatati, perele in felii foarte subtiri.Mentionez ca feliile de pere se pun in sucul de la 2 lamai,ca sa nu se innegreasca.Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia,am pus poze cu pasii pe care i-am folosit in montarea tortului.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere cu crema de iaurt." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (8)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 16:44

Multumesc pentru comentarii,este un tort racoritor cu crema de iaurt.

Bunica 1

16.02.2010, 22:10

De ornarea tortului, si de tot, jos palaria !

susu 1

22.02.2010, 19:40

foarte frumos ornat. ma pierd intre feliile de pere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo