Tort martisor

de Constelatialeu in Torturi, 28 Feb 2019 | 476 vizualizari

 

Leone al meu si-a exprimat dorinta in felul urmator '' poti sa-mi faci un tortulet mic, cu vanilie si ciocolata '' si binenteles ca mama leu  nu a zis nu....:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata ( nu foarte pline)
  • 4 linguri faina ( nu foarte pline)
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • Crema ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • Crema vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • 35 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 50 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • pentru decorat
  • creioane colorate Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort martisor:

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit ( eu l-am lasat pana a doua zi cand se taie mult mai bine).


Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote apoi se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.


Crema ciocolata : Ciocolata maruntita se pune intr-un castron de inox se adauga frisca lichida si apoi asezam castronul pe baie de abur. Amestecat bine pana se topeste ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa sa se tempereze si apoi se da la frigider cateva ore ( eu am lasat pana a doua zi). A doua zi am mixat foarte bine pana am obtinut o crema spumoasa.


Crema vanilie: Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana s-au albit, apoi am adaugat amidonul si am omogenizat si am subtiat totul cu 100 ml lapte rece. Restul de lapte l-am pus la fiert intr-o cratita de inox. cand laptele a inceput sa fiarba am adaugat amestecul de galbenusuri. trebuie sa avem grija sa amestecam continuu sa nu se lipeasca, cand incepe sa se ingroase crema tragem de pe foc si adaugam untul la temperatura camerei, incorporam bine iar la final adaugam si vanilia bourbon. Se aseaza peste crema folie alimentara, se lasa sa se racoreasca si apoi se pune la frigider cateva ore ( la fel am lasat crema pana a doua zi ) A doua zi am scos din frigider si am mixat 2 min apoi am adaugat frisca lichida si am mixat cca 5 min pana am obtinut o crema spumoasa.


Asamblare: Am sectionat blatul in 4 parti aproximativ egale. Am asezat prima sectiune pe un platou, am insiropat-o bine, apoi am intins crema de ciocolata, am venit cu a doua sectiune de blat, am insiropat-o si am intins crema de vanilie, peste care am pus a treia sectiune de blat si am insiropat-o, am intins crema de ciocolata si am pus ultima sectiune de blat insiropata. Am imbracat tortul cu cele doua creme si am ornat dupa cum mi-a fost inspiratia, pentru decor am folosit creioanele colorate de la Dr. Oetker

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

02.03.2019, 00:07

Ce tort misto !!!!

dantes 1

02.03.2019, 09:54

Superb!

adry88 1

03.03.2019, 08:08

Arată demential de bn felicitări

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor