Tort Martisor

de diaconta in Torturi, 7 Mai 2014 | 6147 vizualizari

 

Am vrut să sărbătorim venirea primăverii cu un tortuleţ delicat, pufos, cu o cremă fină şi un jeleu dulce acrişor de vişine. Doar cam mic, a fost părerea unanimă.

 

INGREDIENTE

Blat de pandişpan(tava de 20 cm)

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • Visine pentru prajituri din conserva

Jeleu de visine:

  • 300 ml sirop de visine
  • 1 ½ lingura amidon

Glazura:

  • 150 g ciocolata alba

Pentru ornat:

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri smântâna
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Reteta de blat este foarte simpla, trebuie doar sa respectati proportiile, adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit, iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.


Pentru început, am tapetat tava cu hârtie de copt. Am pus separat hârtia în forma de cerc pe fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.


Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute, pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme, paletele mixerului lasând o urma în compozitie.


Am încalzit cuptorul la 200 de grade.


Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua, în 3 reprize, amestecând usor cu un tel, cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.


Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa, ca sa se aseze putin compozitia.


Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.


In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.


Dupa 20 de minute, am redus cuptorul la 180 de grade.


Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.


Am pregatit o budinca din 300 ml lapte, o lingura de zahar si un plic de budinca de vanilie.


Am amestecat cu un tel,ca sa nu se faca cocoloase sau sa se lege de cratita.


Am lasat budinca sa se raceasca.


Am folosit visine din acelea conservate special pentru prajituri. O reteta pe care o ador,visinele sunt un deliciu.


Am strecurat visinele.


Siropul lasat l-am completat cu sirop de visine,pana la 300 ml.


L-am amestecat cu amidonul si l-am lasat sa fiarba,amestecând mereu, pâna s-a îngrosat.


Am lasat si jeleul sa se raceasca.


Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am încorporat câte o lingura de budinca racita.


Frisca am mixat-o cu cele 3 linguri de smîntâna.


Blatul l-am taiat obtinând trei blaturi.


Peste blat am pus jeleu, crema si visine. Am pus al doilea blat, jeleu, crema si visine.


Al treilea blat a fost de fapt partea care a fost jos în tava,fiind mai dreapta.


Deasupra am pus ciocolata alba topita pe baie de aburi.Inainte de a se întari,am pus putin jeleu peste glazura.


Am ornat cu frisca si visine.


O combinatie minunata de gusturi în acest tort primavaratic.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Criss 1

02.03.2016, 08:01

ela 1

02.03.2016, 13:50

bun tort ai facut

Aletta 1

02.03.2016, 15:54

Arata foarte bun 😉😍

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu