Gnocchi

de JustLoveCookin in Paste, 9 Noi 2010 | 6635 vizualizari

 

Gnocchi sunt un fel de mancare cu origini antice si raspandit in toata lumea. Sunt foarte buni si adaptabili la multe sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi ( 3 cartofi marime medie)
  • 200-250 g faina (depinde de tipul cartofilor)
  • un praf de sare
  • 1 ou  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi:

Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina.

Se adauga un ou,se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta. Aluatul rezultat se imparte in 3 turtite.
Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati de 2,5 cm fiecare. Le puteti face si un model pentru un aspect original italian,se ia fiecare gnocco si se ruleaza pe furculita infainata pt a crea dungi sau cum prefer eu pe dosul razatoarei de branza. Pe langa scopul estetic ar fi si faptul ca vor absorbi mai mult sos. Se pun la fiert in apa fierbinte si sarata,in care am pus putin ulei.Se vor aseza pe fundul cratitei. Cand urca la suprafata sunt gata. Ii luam cu o paleta si le punem intr-o tigaie peste sosul pe care il vom folosi.

TIPS-URI

1

Se servesc cu sos bolognez(ragù) , sos de rosii ,pesto , simpli cu unt si salvie,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

gaby_duceag 1

10.11.2010, 13:14

bun venit!ce de retete bune si apetisante!!!

JustLoveCookin 1

10.11.2010, 17:18

Bun gasit ! La mai multe retete,ca ma deranjeaza tare eticheta de incepator cred ca le-ati facut anumea

Cris2711 1

12.03.2011, 14:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella