Gnocchi international

de radu_popovici in Paste, 24 Mai 2011 | 2878 vizualizari

 

O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D . Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Acest film pune in evidenta versatilitatea acestui ingredient.

 

INGREDIENTE

  • 500 g gnocchi
  • sare
  • apa
  • Varianta romaneasca:
  • 1 ceapa, taiata solzisori
  • 1 lingura de otet alb
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • marar proaspat, tocat marunt
  • Varianta mediteraneana:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt
  • Parmesan, proaspat ras
  • Varianta asiatica:
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • patrunjel proaspat, tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi international:

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.


Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.


Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.


Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.


O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.


Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.


The Italian word gnocco means “a stupid person.” This induced some food writers to declare that gnocchi, the dish, is responsible for the association. But gnocchi is anything but a stupid dish.


Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi international" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Lau 1

25.05.2011, 12:30

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:03

buun

alinmircea29 1

02.06.2011, 22:34

mi-e imi place mai mult cel italian insa cu piept de pui..............oricum super .........greseli de afirmare otet de orez,ulei de lamaie virgina ,patrunjel sau coreandru.........in fine avem reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

Magiun de prune

pe 18.09 la 16:34

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori