Gnocchi international

de radu_popovici in Paste, 24 Mai 2011 | 1641 vizualizari

 

O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D . Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Acest film pune in evidenta versatilitatea acestui ingredient.

 

INGREDIENTE

  • 500 g gnocchi
  • sare
  • apa
  • Varianta romaneasca:
  • 1 ceapa, taiata solzisori
  • 1 lingura de otet alb
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • marar proaspat, tocat marunt
  • Varianta mediteraneana:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt
  • Parmesan, proaspat ras
  • Varianta asiatica:
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • patrunjel proaspat, tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi international:

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.


Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.


Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.


Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.


O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.


Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.


The Italian word gnocco means “a stupid person.” This induced some food writers to declare that gnocchi, the dish, is responsible for the association. But gnocchi is anything but a stupid dish.


Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi international" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lau 1

25.05.2011, 12:30

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:03

buun

alinmircea29 1

02.06.2011, 22:34

mi-e imi place mai mult cel italian insa cu piept de pui..............oricum super .........greseli de afirmare otet de orez,ulei de lamaie virgina ,patrunjel sau coreandru.........in fine avem reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!