Gnocchi cu sos Arrabbiata

de deliciousflavours in Paste, 5 Noi 2012 | 2847 vizualizari

 

Fara doar si poate Sosul Arrabbiata este my favourite number one!  De ce? Pai, in special pentru faptul ca este so HOT! ;) Pana nu demult foloseam sosurile din comert, pana cand mi-am data seama ca si eu pot sa fac. Astfel ca dupa modelul Sosului Marinara, am facut si Sosul Arrabbiata. Intotdeauna faceam Penne All’Arrabbiata, pana cand am mancat la un restaurant italian gnocchi cu acest sos si de atunci mi-am spus ca trebuie sa fac si eu, deoarece mi-au placut tareee mult. De atunci au trecut vreo 3 luni :P So, dragilor, daca va plac gnocchi, daca va plac sosurile iuti, trebuie sa incercati neaparat acest preparat! Apropo, pentru ca sosul a avut un succes “rasunator” in familia mea, m-am pus pe treaba si am facut si pentru la iarna ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente gnocchi:
  • 600 gr cartofi
  • 200 gr faina grisata
  • 1 ou
  • 50 gr unt/untura
  • ½ lingurita sare
  • Pentru sos:
  • 1 kg rosii
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • chili cayenne macinat (Kotanyi)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos Arrabbiata:

Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “reguli”


1. Raportul de cantitate cartofi – faina, la 300 gr cartofi fierti si pasati se pune 100 gr faina


2. Preferabil este sa folosim faina grisata


3. Imediat dupa ce am framantat aluatul sa-l si punem la fiert. Cu cat sta mai mult cu atat se inmoaie aluatul si este greu de lucrat cu el.


4. Sa nu punem prea multi gnocchi deodata la fiert, riscam sa se lipeasca unii de altii.


5. Dupa ce-i scoatem din apa, ii punem intr-o sita mare si-i lasam nemiscati 2-3 minute, dupa care putem sa-i mutam intr-un alt vas si sa-i stropim cu putin ulei.


Acestea fiind spuse, let’s do it!


Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. Adaugam la cartofii raciti, faina, oul, untul (untura) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si rupem din el cate o bucatica, rulam pe masa de lucru si taiem in functie de marimea dorita (atentie: la fierbere se mai umfla putin).


Cand apa a dat in clocot, adaugam gnocchi (maxim 15-20). Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o strecuratoare mare, lasam asa nemiscati 2-3 minute dupa care ii mutam in alt vas si-i stropim cu putin ulei de masline. Procedam la fel pana se termina, doar ca urmatoarele ture le vom trece sub un jet de apa calduta.


Pentru sosul arrabbiata (eu am facut sosul dupa ce am pus cartofii la fiert), decojim rosiile (ii punem in apa clocotita timp de 3-4 minute, dupa care ii punem repede in apa rece cu gheata, astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minute. Condimentam cu sare, zahar si chili cayenne macinat.


Cand serviti puteti sa presarati deasupra busuioc si parmezan.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos Arrabbiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

05.09.2013, 07:56

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 22:11

O bunatate !

mena29 1

04.02.2014, 12:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu ciuperci de padure