Tăiței de casă

de Panacris in Paste, 16 Feb 2014 | 4741 vizualizari

 

Tăițeii de casă sunt foarte buni, mai ales dacă îi face mama :)) Dacă nu ne-am mai văzut de mult, mi s-au terminat proviziile și a trebuit să prepar eu ;) Am scos mașina de întins, tăiat tăiței de la ”naftalină” ( nu am mai folosit-o de vreo 18 ani :) și am trecut la treabă. Sincer acum mi se pare tare simplu;) Spor și succes!

 

INGREDIENTE

  • ouă de găină crescută la țară 5 bucăți,
  • făină albă de grâu cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • aparat de întins și tăiat tăiței 1 bucată :D.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăiței de casă:

Făina se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte, în vârful muntelui de făină se pun ouăle, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să plouă din pod” :)), așa obișnuiește să spună mama, adică până ce începe să curgă transpirația pe frunte :D, iar aluatul a devenit omogen și elastic.


Acum urmează partea cea mai simplă, nu-i nevoie să se întindă aluatul cu sucitorul, sau făcălețul :D, ci simplu se tăie bucăți din aluat, se trec prin făină, ca să nu se lipească de tamburii mașinii. Se întinde pe prima mărime, se lasă la uscat un pic foaia, apoi se schimbă pasul, până se obține finețea dorită. După ce s-a terminat operațiunea întindere, se mută manivela la valțurile de tăiere. Se taie în funcție de modelul mașinii, tagliatelle sau fidea ;)


Dacă nu se folosesc imediat, atenție se lasă la uscat cca. 2 zile pe un prosop de bucătărie, la răcoare. Apoi se depozitează în recipiente de sticlă sau pungi de hârtie.


Spor și succes!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tăiței de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

16.02.2014, 19:23

Rocsi 1

16.02.2014, 19:33

Cei mai buni

mena29 1

16.02.2014, 21:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa, cu ou