Gnocchi de casa

de katty in Paste, 16 Noi 2014 | 6936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 80-90 gr faina+pentru presarat
  • sare
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de casa:

Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se racoreasca putin , apoi ii trecem prin presa de cartofi sau , daca nu avem , ii radem pe razatoarea mica .Ii punem intr-un castron , adaugam galbenusul , sare , apoi punem cate putina faina si incepem sa framantam .Adunam aluatul intr-o bila . Taiem bucati de aluat pe care le rulam pe un blat de lemn , formand suluri de grosimea unui trabuc . Taiem bucati mici de 1 cm , din care formam bilute . Asezam bilutele pe blatul de lemn si le presam cu dintii unei furculite trase prin faina .In acest moment biluta se va presa . Ridicam biluta , avand grija ca dungile formate de furculita sa fie in pozitie verticala si aducem in acelasi timp atat partea superioara , cat si cea inferioara inspre spate , dandu-i o forma

alungita .

Repetam operatia pana terminam tot aluatul . Fierbem Gnocchi in apa cu sare pana se ridica la suprafata . Putem sa ii folosim in diferite retete .


Daca nu ii folosim imediat putem sa ii asezam in cutii de plastic si sa ii punem in congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Gherca Daniela 1

16.11.2014, 20:07

MotanLaOale 1

16.11.2014, 22:53

Panacris 1

18.11.2014, 18:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu branza colorati