Gnocchi cu branza colorati

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2017 | 349 vizualizari

 

Gnocchi sunt foarte cunoscuti mai ales printre iubitorii de mancare italiana. Cea mai raspandita reteta de gnocchi este cea pe baza de cartofi , dar azi va propun o reteta cu branza de vaci. Acestia sunt la fel de gustosi,dar mie mi se par mai simplu de facut, daca avem o branza buna.
 
Eu i-am servit cu unt aromatizat, dar sunt minunati ca si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce uscata
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 100 gr branza telemea
  • 50 gr spanac oparit si tocat
  • 100 gr unt
  • 2 cm ghimbir
  • parmezan pt servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu branza colorati:

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.


Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina. Din aceste ingrediente, facem un aluat cu care se poate lucra, chiar daca e usor moale.


Impartim aluatul in jumate. Intr-o parte, punem spanacul tocat marunt si scurs bine de lichid. Omogenizam pana se amesteca bine si se coloreaza usor in verde.


Pe masa, presaram faina si formam din aluatul obtinut, suluri ca si niste ,,carnati,,. Cu un cutit ascutit, taiem bucati egale. Daca copiilor vostri le face placere sa va ajute in bucatarie, se vor distra daca o sa ii lasati pe ei sa formeze sulurile de aluat.


II asezam intr-o tava presarata cu faina sau se pot lasa pe masa infainata.


Intr-o oala, punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa fierbe, punem in ea gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata.


II scurgem.


Intr-o tigaie mai incapatoare. punem la topit untul. impreuna cu 1 lingura ulei si bucati de ghimbir. Ghimbirul cand incepe sa prinda culoare. il scoatem. L-am folosit doar pentru a aromatiza untul.


Cand untul a devenit lichid, punem in el gnocchi si amestecam astfel incat sa ajunga fiecare prin unt.


Se servesc calzi, cu parmezan razuit deasupra.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu branza colorati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

25.03.2017, 17:24

delicioase!

mirela0911 1

26.03.2017, 17:20

Am pus reteta la seif!

Lau 1

26.03.2017, 17:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii