Sufleu cu Spanac

de dannasb in Mancaruri de legume, 23 Mar 2011 | 2540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 gr spanac 
  • -200 gr kaizer
  • -3 oua
  • -200 gr cascaval
  • -100 gr mozzarella 
  • -200 ml lapte 
  • -2 linguri faina
  • -50 gr unt
  • -3 linguri ulei de masline(pt a rumeni kaizerul)
  •  -sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu Spanac:

Spanacul se curata,se spala foarte bine,frunza cu frunza...Se fierbe cateva minute, in apa cu putina sare si putin bicarbonat de sodiu(pentru a ramane verde).Apoi se scoate,se scurge de apa...lasam sa se raceasca si il tocam marunt. Kaizerul se taie fasii,se rumeneste in putin ulei.. Cascavalul si mozzarella se dau pe razatoarea mare.. Untul se pune intr-un vas pe foc,dupa ce s-a topit,se adauga faina,se amesteca bine,lasam doar putin sa se caleasca,nu trebuie rumenita,apoi se adauga laptele..continuand sa amestecam pana obtinem un sos alb .


In acel sos alb,adaugam spanacul taiat ,kaiserul rumenit,galbenusurile,sare, piper,cascavalul si mozzarella(oprind un sfert ,pentru deasupra)...Amestecam bine compozitia rezultata..Mixam albusurile bine de tot,iar cu miscari usoare le adaugam compozitiei cu spanac.. Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet...


Adaugam amestecul... Dam vasul la cuptor pentru 20 -30 minute,in functie de tipul cuptorului.. Spre sfarsitul coacerii,scoatem vasul , presaram cascaval/mozzarella pe deasupra pentru gratinare.. si dam din nou vasul la cuptor pentru 5 minute.


Este delicios,se serveste cald..dar si rece e la fel de bun..:D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu Spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lau 1

11.04.2012, 15:57

la multi ani

Cris2711 1

11.04.2012, 20:13

Rocsi 1

11.04.2013, 11:01

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piure de spanac cu oua