Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

de Satisfyyourcravings in Paste, 12 Iul 2018 | 2735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi
  • sare
  • 15 grame Parmezan ras
  • 50 grame faina + 1 lingura pentru pudra suprafata de lucru
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru sos:
  • 1 linguri de ulei
  • 70 grame Pancetta/ bacon
  • 1 catel de usturoi
  • 400 grame rosii cherry in bulion
  • 2 linguri de ulei
  • Pentru servit:
  • 300 grame fasole verde pastai
  • 70 grame Gorgonzola + Mascarpone (se poate folosi doar Gorgonzola)
  • patrunjel proaspat pentru servit
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta:

Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita. 

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute. 

Se lasa putin la racorit, se taie in jumatati si se indeparteaza pulpa. Coaja se arunca, iar pulpa se transforma in piure cu ajutorul unei furculite. Se adauga parmezanul, faina si sare cat timp cartofii sunt inca calzi si se amesteca pana la se obtine un aluat omogen, usor lipicios. 

Se imparte in 2-4 parti egale care se modeleaza sub forma de sfoara, nu foarte subtire. 

Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, iar cu un cutit presarat cu faina se taie bucati de marime potrivita. Se preseza usor cu o furculita pentru a obtine mici identatii. Astfel sosul adera mai bine. 

Se fierb in apa cu sare, pe rand, pana ies la suprafata. Se adauga direct in sos, sau, daca nu sunt folositi imediat, se transfera intr-un vas cu apa si gheata, se lasa cateva minute, se scurg si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pot pastra in frigider 2 zile. 

Pentru sos, se taie Pancetta in bucati mici si se prajeste in ulei, impreuna cu usturoiul, la foc mediu pana devine crocanta, 4 minute. Se adauga rosiile in bulion si se mai lasa 10 minute. 

Intre timp, se curata fasolea de cotoare si se soteaza 5-6 minute in 2 linguri de ulei. La final se adauga sare. 

Se adauga gnocchi in sos, impreuna cu Gorgonzola si se amesteca cu grija. 

Se servesc cu fasole crocanta, patrunjel proaspat si piper. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

14.07.2018, 22:19

Numai preprate minunate ne aduci mereu! Felicitari Adriana!

miki_a 1

15.07.2018, 06:27

Bravo! Sunt ideali, făcuți acasă! Iar combinația cu sosul grozav nu poate fi decât perfectă!

-Licurici- 1

15.07.2018, 07:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu broccoli si branza albastra