Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit.

de Sylvia in Fructe de mare, 3 Oct 2013 | 1849 vizualizari

 

Bine v-am regasit, mi-a lipsit enorm blogul meu culinar dar datorita faptului ca am fost in plin sezon si am calatorit mult in acelasi timp nu am timp sa postez retete. In momentul de fata lucrez ca bucatar la un castel de 4 stele din Franta si sunt prinsa mai mult in a doua jumatate a saptamanii,eu lucrand pe partea de evenimente si casatorii, o sa va povestesc mai multe despre asta intr-un alt episod din jurnalul meu de bucatar.

 

INGREDIENTE

  • gnocchi cca 100 gr pentru o persoana,
  • 100-150 ml supa de legume ,
  • un ardei mare rosu,
  • sos de rosii cu busuioc pentru paste,
  • 6 gambas/creveti pentru o persoana,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • putin vin alb,
  • o jumatate de ardei iute rosu,
  • amestec de ierburi aromate ( eu am pus eu in congelator amestec de salvie verde cu busuioc, oregano, rosii uscate, usturoi) care merge la toate preparatele cu fructe de mare, cateva frunze de busuioc verde.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit.:

Preparare : intr-o tigaie neaderenta se pune un ardei rosu taiat fasii la copt cu o lingura de ulei de masline si putina sare grunjoasa de mare si se adaguga spre final ardeiul iute maruntit.   Cand este bine rumenit se adauga gnocchi si se pune putina supa de legume, un catel de usturoi zdrobit si sosul de rosii cu busuioc ( eu am mereu sosuri italiene in diverse combinatii si le folosesc atat la paste cat si la gatit ) . Separat intr-o alta tigaie neaderenta se pun gambasii la prajit intr-o lingura de ulei de masline ( eu cumpar mereu gambasi cruzi congelati care sunt gri la culoare si devin roz atunci cand sunt gatiti ) . In mai putin de 2 minute sunt gata, atunci cand sunt roz si usor rumeniti este semnul ca trebuie intorsi. Dupa ce sunt gata se deglaseaza cu vin alb si se adauga continutul de gnocchi ca sa nu pierdem aroma gambasului prajit. Gnocchi sunt gata in 3-5 minute asa ca imediat ce i-am adaugat peste gambas facem dresajul final de condimente, adaugam putina sare daca mai trebuie, eventual piper daca ardeiul nu a fost f iute si punem din belsug amestec de ierburi aromate. Acestea nu trebuie sa fiarba deloc ca sa isi pastreze aroma.

Se aranjeaza pe o farfurie in partea centrala separam gnocchi si adaugam  gambasii pe lateral, adaugam busuioc verde si e totul gata in mai putin de 5 minute, va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

preferati gambasiisau crevetii cruzi ( gri) congelati sau proaspeti, au o textura mai catifelata si mai moale

RETETA IN IMAGINI

Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit.-0
Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit.-1

COMENTARII (13)

Corinuta

Corinuta 1

04.10.2013, 15:53

Ce bine arta! Iar de buni ce sa mai zic!

Sylvia

Sylvia 1

05.10.2013, 16:58

ma bucur ca va plac

LianaPopa

LianaPopa 1

15.01.2014, 10:11

Arata foarte bine. Insa am o intrebare, poate e stupida: cum reusiti voi sa mancati crevetii nedecorticati in asa fel incat sa nu va murdariti, elegant si sa nu va enervati daca nu reusiti sa "extrageti" toata carnea de pe ei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!