Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit.

de Sylvia in Fructe de mare, 3 Oct 2013 | 2102 vizualizari

 

Bine v-am regasit, mi-a lipsit enorm blogul meu culinar dar datorita faptului ca am fost in plin sezon si am calatorit mult in acelasi timp nu am timp sa postez retete. In momentul de fata lucrez ca bucatar la un castel de 4 stele din Franta si sunt prinsa mai mult in a doua jumatate a saptamanii,eu lucrand pe partea de evenimente si casatorii, o sa va povestesc mai multe despre asta intr-un alt episod din jurnalul meu de bucatar.

 

INGREDIENTE

  • gnocchi cca 100 gr pentru o persoana,
  • 100-150 ml supa de legume ,
  • un ardei mare rosu,
  • sos de rosii cu busuioc pentru paste,
  • 6 gambas/creveti pentru o persoana,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • un catel de usturoi zdrobit,
  • putin vin alb,
  • o jumatate de ardei iute rosu,
  • amestec de ierburi aromate ( eu am pus eu in congelator amestec de salvie verde cu busuioc, oregano, rosii uscate, usturoi) care merge la toate preparatele cu fructe de mare, cateva frunze de busuioc verde.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit.:

Preparare : intr-o tigaie neaderenta se pune un ardei rosu taiat fasii la copt cu o lingura de ulei de masline si putina sare grunjoasa de mare si se adaguga spre final ardeiul iute maruntit. Cand este bine rumenit se adauga gnocchi si se pune putina supa de legume, un catel de usturoi zdrobit si sosul de rosii cu busuioc ( eu am mereu sosuri italiene in diverse combinatii si le folosesc atat la paste cat si la gatit ) . Separat intr-o alta tigaie neaderenta se pun gambasii la prajit intr-o lingura de ulei de masline ( eu cumpar mereu gambasi cruzi congelati care sunt gri la culoare si devin roz atunci cand sunt gatiti ) . In mai putin de 2 minute sunt gata, atunci cand sunt roz si usor rumeniti este semnul ca trebuie intorsi. Dupa ce sunt gata se deglaseaza cu vin alb si se adauga continutul de gnocchi ca sa nu pierdem aroma gambasului prajit. Gnocchi sunt gata in 3-5 minute asa ca imediat ce i-am adaugat peste gambas facem dresajul final de condimente, adaugam putina sare daca mai trebuie, eventual piper daca ardeiul nu a fost f iute si punem din belsug amestec de ierburi aromate. Acestea nu trebuie sa fiarba deloc ca sa isi pastreze aroma.


Se aranjeaza pe o farfurie in partea centrala separam gnocchi si adaugam gambasii pe lateral, adaugam busuioc verde si e totul gata in mai putin de 5 minute, va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

preferati gambasiisau crevetii cruzi ( gri) congelati sau proaspeti, au o textura mai catifelata si mai moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

04.10.2013, 15:53

Ce bine arta! Iar de buni ce sa mai zic!

Sylvia 1

05.10.2013, 16:58

ma bucur ca va plac

LianaPopa 1

15.01.2014, 10:11

Arata foarte bine. Insa am o intrebare, poate e stupida: cum reusiti voi sa mancati crevetii nedecorticati in asa fel incat sa nu va murdariti, elegant si sa nu va enervati daca nu reusiti sa "extrageti" toata carnea de pe ei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu portocale