Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Sep 2018 | 4149 vizualizari

 

Scoici cu smantana este unul din felurile mele preferate.....imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete de la piata
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
De data aceasta le-am asociat cu smantana si ciuperci. O minunatie !
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/midiiscoici-cu-ciuperci-si-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 40 g unt semi sarat
  • 300 g de ciuperci
  • 2 cepe salota
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 5 cl de vin alb
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu ciuperci si smantana:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se calesc ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic, amestecand cateva minute.

Adaugati ciupercile si amestecati.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

23.09.2018, 16:54

Ksenya 1

25.09.2018, 14:54

cu smantana nu am mancat dar m-ai facut curioasa

abstract01 1

14.05.2019, 21:55

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu scoici.