Gogonele murate in saramura

de vasimur in Muraturi, 28 Sep 2017 | 30062 vizualizari

 

Gogonelele murate în saramură sunt foarte gustoase.
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 6 porții (4 găletuse de ~1 kg și 2 borcane de 3 l). 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogonele
  • 1 țelină cu frunze
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 legătură hrean
  • 5 linguri sare mare neiodată
  • 5 l apă
  • boabe de piper (facultativ)
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legîtură de cimbru uscat
  • 1-2 ardei iuți
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate in saramura:

Se spală gogonelele și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fâșii pentru ca să se poată strecura printre gogonelele pe care le-am pus deja în recipiente.

Dacă se dorește, morcovul poate fi tăiat rondele. Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 5 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve.

Se pune saramura călduță peste gogonele și se lasă să se răcească. Dacă nu ajunge saramura se mai prepară.

A doua zi, se completează cu saramură, dacă este cazul, se închid ermetic recipientele cu gogonele și se dau la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți gogonelele de mărime potrivită și ușor gălbui.

2

Folosiți doar sare mare, neiodată pentru că în caz contrar, murăturile se pot înmuia.

3

Puneți saramura călduță peste gogonelele așezate deja în recipiente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tina58 1

17.10.2017, 12:50

Pentru MIGUELITOS : sare neiodata pentru muraturi se gaseste la comerciantii care au chioscuri, magazine in incinta pietelor mari.

tina58 1

17.10.2017, 12:56

Eu am pus intotdeauna gogonelele la saramura in combinatie cu alte legume gen conopida, castraveti, pepenasi, ardei cornu' caprei, varza rosie etc. La anul cred ca voi incerca si eu sa pun un borcan numai cu gogonele ca sunt curioasa sa vad ce gust au asa.

IonelBonda71 1

19.09.2019, 05:24

Pai maistore Vasimur, nu le pritocesti?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate