Ardei opariti

de delia64 in Muraturi, 7 Mar 2013 | 7268 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la buna mea prietena Crina, am gustat la ea in urma cu 4 ani si de atunci pun si eu in fiecare toamna si au mare succes .
Si cine a gustat la mine a cerut reteta ,asa ca va recomand o muratura de nota zece .

 

INGREDIENTE

  • 5 kilograme ardei
  • 3 litri apa
  • 1 litru otet
  • 700 grame zahar
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • 1 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei opariti:

Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor .


Intr-o oala de 10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve sarea si zaharul .


Cand clocoteste punem consevantul si un strat de ardei ,lasam pana isi schimba culoarea si -i scoatem cu o spatula intr-un vas , repetam operatia pana-i trecem pe toti ardeii prin zeama respectiva.


Pregatim borcanele punand pe fund un strat de frunze de patrunjel , unul de telina si cateva foi de dafin.


Asezam ardeii calzi in borcane si punem zeama peste ei .


Acoperim borcanele si le punem intre paturi la dunst pana a doua zi .


Se depoziteaza in camara .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de ardei , de preferat mai carnosi.

2

Zeama de la muratura se poate folosi la acritul ciorbelor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

delia64 1

08.03.2013, 15:21

Eu multumesc pentru reteta CRINUTA draga !!!!!!!!!

Rocsi 1

08.03.2013, 21:00

Interesanta reteta!

delia64 1

08.03.2013, 21:57

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza