Ardei opariti

de delia64 in Muraturi, 7 Mar 2013 | 6610 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la buna mea prietena Crina, am gustat la ea in urma cu 4 ani si de atunci pun si eu in fiecare toamna si au mare succes .
Si cine a gustat la mine a cerut reteta ,asa ca va recomand o muratura de nota zece .

 

INGREDIENTE

  • 5 kilograme ardei
  • 3 litri apa
  • 1 litru otet
  • 700 grame zahar
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • 1 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei opariti:

Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor .


Intr-o oala de 10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve sarea si zaharul .


Cand clocoteste punem consevantul si un strat de ardei ,lasam pana isi schimba culoarea si -i scoatem cu o spatula intr-un vas , repetam operatia pana-i trecem pe toti ardeii prin zeama respectiva.


Pregatim borcanele punand pe fund un strat de frunze de patrunjel , unul de telina si cateva foi de dafin.


Asezam ardeii calzi in borcane si punem zeama peste ei .


Acoperim borcanele si le punem intre paturi la dunst pana a doua zi .


Se depoziteaza in camara .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de ardei , de preferat mai carnosi.

2

Zeama de la muratura se poate folosi la acritul ciorbelor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

delia64 1

08.03.2013, 15:21

Eu multumesc pentru reteta CRINUTA draga !!!!!!!!!

Rocsi 1

08.03.2013, 21:00

Interesanta reteta!

delia64 1

08.03.2013, 21:57

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza