Ardei opariti

de delia64 in Muraturi, 7 Mar 2013 | 4928 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la buna mea prietena Crina, am gustat la ea in urma cu 4 ani si de atunci pun si eu in fiecare toamna si au mare succes .
Si cine a gustat la mine a cerut reteta ,asa ca va recomand o muratura de nota zece .

 

INGREDIENTE

  • 5 kilograme ardei
  • 3 litri apa
  • 1 litru otet
  • 700 grame zahar
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
  • 1 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei opariti:

Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala  si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor .

Intr-o oala de  10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve sarea si zaharul .

Cand clocoteste punem consevantul si un strat de ardei ,lasam pana isi schimba culoarea si -i scoatem cu o spatula intr-un vas  , repetam operatia pana-i trecem pe toti ardeii prin zeama respectiva.

Pregatim borcanele  punand pe fund un strat de frunze de patrunjel , unul de telina si cateva  foi de dafin.

Asezam ardeii calzi in borcane si punem zeama peste ei .

Acoperim borcanele si le punem intre paturi la dunst pana a doua zi .

Se depoziteaza in camara .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de ardei , de preferat mai carnosi.

2

Zeama de la muratura se poate folosi la acritul ciorbelor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei opariti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ardei opariti-0
Ardei opariti-1

COMENTARII (8)

delia64

delia64 1

08.03.2013, 15:21

Eu multumesc pentru reteta CRINUTA draga !!!!!!!!!

Rocsi

Rocsi 1

08.03.2013, 21:00

Interesanta reteta!

delia64

delia64 1

08.03.2013, 21:57

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!