Gogosari feliati in otet

de RODIMUR in Muraturi, 24 Sep 2017 | 10946 vizualizari

 

Dintotdeauna am pus gogoșarii în oțet după această rețetă și niciodată nu am dat greș. În primul rând, sunt împotriva abuzului de condimente, din cauza căruia se pierde gustul natural al oricărui preparat, iar în al doilea rând, dacă vreau gogoșari murați în oțet, atunci în borcane vor fi numai gogoșari și strict condimentele necesare, nu altceva.
Din ingredientele de mai jos, mi-au ieșit 8 borcane cu gogoșari feliați în oțet.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de gogoșari
  • 1 litru de oțet de vin (concentrație acetică de 90g/l)
  • 2 litri de apă
  • 1/2 ceașcă de zahăr tos (aproximativ 100-150 grame), sau 3 linguri de miere de albine
  • 1/2 ceașcă de ulei de floarea soarelui (aproximativ 120 ml)
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • 1 lingură de sare mare, neiodată
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari feliati in otet:

Se aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță de cotoare, semințe și șuvițele albe.

Într-o oală mare se pun la fiert: apa, oțetul, zahărul, uleiul, sarea, frunzele de dafin și piperul.

După un prim clocot se pun treptat 20-25 felii de gogoșari la opărit și se lasă câte 1 minut, întorcându-se pe ambele fețe. Veți observa că gogoșarii își schimbă puțin culoarea și se înmoaie. Atunci se scot feliile de gogoșari cu o paletă și se pun într-un vas curat, la răcorit.

Se repetă această operațiune, până ce se opăresc toate feliile de gogoșari.

După ce s-au răcorit, feliile de gogoșari se pun (fără a fi presate) în borcane curate, de 700 ml, pregătite în prealabil. Deasupra se pun bețișoare curate, opărite în apă clocotită în prealabil, pentru a ține feliile de gogoșari în oțet, să nu se ridice deasupra.

Se toarnă oțetul peste gogoșarii feliați și când s-au răcit, se înfiletează capacele și se pun în cămară, la un loc aerisit, curat și răcoros.

TIPS-URI

1

Alegeți gogoșari tari, frumoși și fără defecte.

2

Nu țineți prea mult gogoșarii la opărit, ca să nu se înmoaie prea tare.

3

Nu puneți prea multe felii de gogoșari în borcane, doar atâtea câte încap, fără a fi presate, pentru că ele trebuie să stea în oțet ca să se mureze și să fie bune.

4

Este de preferat să puneți gogoșarii murați în borcane mai mici, pentru că odată ce ați desfăcut un borcan, dacă nu-i mâncați în câteva zile, vor prinde floare și nu vor mai fi buni.

5

Asigurați-vă cu nu mai rămâne aer printre feliile de gogoșari din borcane, agitându-le puțin, mai ales după ce ați pus bețișoarele deasupra.

6

Ca bețișoare pentru a ține feliile de gogoșari sub oțet în borcane eu le folosesc pe cele de la înghețata pe băț, după ce le spăl bine și le opăresc. Sunt șlefuite, ușoare și simplu de tăiat, pentru a încape perfect în borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari feliati in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosari a la Nico