Gogosari in otet

de Bucataras Medi in Conserve, 19 Oct 2015 | 6679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogosari
  • frunze de telina
  • Pentru saramura
  • 1 litru de otet de 9 grade(eu folosesc Topoloveni)
  • 3 litri apa
  • 1 lingura de sare la litru
  • 1 lingura de zahar la litru
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se spala,se curata  si se taie in sferturi gogosarii.
Saramura
Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin.
Potrivim de sare si acru dupa gust.
Amestecam si aducem la fierbere acest amestec.
In saramura fierbinte adaugam gogosarii(o parte din gogosari) pentru ai opari.Lasam gogosari in saramura circa 5 min.(pana cand acestia devin usor moi si isi schimba culoarea).
Cu ajutorul unei palete scoatem gogosarii si ii punem intr-un vas.
Punem urmatoarea transa de gogosari si procedam la fel pana cand terminam gogosarii.
Urmeaza sa asezam gogosarii in borcane(eu am folosit borcane de 800 ml.)
Asezam frunze de telina si apoi gogosari in borcane,presand putin.
Zeama in care am oparit gogosarii o turnam peste gogosari,(umplem borcanele pana sus) cu tot cu boabe de piper si foi de dafin.
Capacim.
Sterilizam.......Punem borcanele intr.un vas mai inalt(mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat  prosoape de bucatarie.
Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.
Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic  si fierbem circa 15-20 min.
Tragem vasul de pe foc, acoperim  cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

- Andreea - 1

19.10.2015, 16:11

Zamfira 1

19.10.2015, 18:56

Rocsi 1

19.10.2015, 19:28

Ce bine arata. Bravo Medi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan