Pasta de gogosari copti sau Gulas

de simona72 in Conserve, 12 Sep 2013 | 4463 vizualizari

 

Anul trecut am facut-o pt prima oara...baietilor mei le place mult pasta de ardei la tub Gulas din comert, care este si dulce si picanta. Asa ca anul trecut m-am suparat si am incercat sa o fac si eu in casa. Desigur ca nu a iesit ca si cea din comert dar gustul mi-a placut tare mult, baietii au savurat-o pe sandwich-uri, iar ce a ramas s-a folosit cu succes la tocanite. Anul trecut am facut-o din ardei kapia, anul asta incercam cu gogosari...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 linguri sare+ sare pt pudrat gogosarii copti
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 1 lingurita sos Piri Piri
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • galangal
  • tamarind
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari copti sau Gulas:

Gogosarii se spala se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza in 2 tavi (tavile de la aragaz) in care am pus hartie de copt. Dam tavile cu gogosari in cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute. Vreau sa va spun ca este pt prima oara cand coc gogosarii astfel si am fost tare multumita. Nu s-a facut pic de fum si mizerie si s-au facut si foarte repede. Dupa ce i-am scos din cuptor i-am pudrat cu sare, am taiat o punga curata in asa fel incat sa acopere tavile. I-am lasat 20-30 minute pana ce erau doar calduti si se curatau foarte usor de coaja si cotoare. I-am trecut prin apa pt a inlatura samburii, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat 10 minute.I-am dat prin robotul de bucatarie sau masina de tocat, ce aveti.


Puneti pe foc o cratita incapatoare cu uleiul la incins. Adaugati gogosarii copti si dati prin robot, amestecati din cand in cand. Aceasta pasta de gogosari copti se face mai repede ca si cealalta de gogosari necopti. In aproximativ 20 minute este gata. Adaugati la urma sare si piper, sosul iute Piri Piri, nucsoara rasa, putin galangal dat pe razatoare si 1-2 cm de tamarind. Exact cum se foloseste nu stiu exact....el are o coaja la exterior si inauntru un miez moale. Coaja am zdrobit-o in mojar, iar miezul l-am pus intreg iar la urma de tot l-am scos.


Puneti pasta sau gulasul, cum vreti sa-i spuneti, in borcane sterilizate pe care le tineti acoperite cu o patura pana a doua zi. Le depozitati in camara si le serviti ca atare....

 

TIPS-URI

1

mirodeniile pe care eu le-am folosit le puteti inlocuii cu orice altceva va place

2

mestecati in pasta destul de des, ca la zacusca

3

nu gresiti ca si mine si plecati de langa ea pe Bucataras.ro:))....eu mai trebuia sa o mai las cateva minute si m-am dus sa trag un ochi pe site:))...a scazut prea tare si s-a prins pe fundul cratitei, noroc ca nu s-a afumat si am putut sa aleg ceva din ea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari copti sau Gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Constelatialeu 1

12.09.2013, 20:28

Suna apetisant,dar sunt inceata cu chestiile alea ciudate,ca eu nu le stiu nici gustul si nici cum arata...

Corinuta 1

12.09.2013, 21:34

Iar ai fost harnica...si te miri ca nu mai poti...

Lavinia 1

12.09.2013, 22:10

Harnicuto! Buna pasta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari