Gogosari in otet

de oanapl in Muraturi, 30 Sep 2017 | 9145 vizualizari

 

Este prima dată când pun gogoșari în oțet și m-am inspirat de la Rodimur, și-am mai cerut și sfatul soacrei mele care punea gogoșari și pentru noi, în anii trecuți.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogoșari
  • 1 litru oțet de vin (concentrație acetică de 90g/l)
  • 2 litri apă
  • 3 lingurițe zahăr tos
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • frunze de dafin
  • piper boabe
  • 3 linguri de sare mare, neiodată
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Alegi gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Îi speli, îi ștergi cu un prosop de hârtie, îi feliezi în patru (sau mai mult) după care îi cureți de cotoare, semințe și șuvițele albe.Într-o oală mare pui la fiert: apa, oțetul, zahărul, uleiul, sarea, frunzele de dafin și piperul.
După un prim clocot, pui treptat 20-25 felii de gogoșari la opărit și îi lași câte 2-3 minute, întorcându-i pe ambele fețe. Veți observa că gogoșarii își schimbă puțin culoarea și se înmoaie. Atunci îi scoți cu o paletă și îi pui într-un vas curat, la răcorit.
Repeți această operațiune, până când opărești toate feliile de gogoșari. Pui feliile de gogoșari (fără a fi presate) în borcane curate, de 800 ml, spălate și sterilizate în prealabil. Deasupra pui bețișoare curate, opărite în apă clocotită în prealabil, pentru a ține feliile de gogoșari în oțet, să nu se ridice deasupra.
Torni oțetul peste gogoșarii feliați, înfiletezi capacele și îi pui în cămară (boxă), la un loc aerisit, curat și răcoros.

Mie mi-au ieșit 7 borcane de 800 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

04.10.2017, 18:24

oanapl 1

05.10.2017, 10:00

Da, sunt delicioși Rocsi! Abia aștept să-i savurez la iarnă!

oanapl 1

05.10.2017, 10:00

Mulțumesc Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet