Gogosari in otet cu prune si conopida

de mihaelar63 in Muraturi, 28 Noi 2011 | 8546 vizualizari

 

Candva intr-o anume toamna ,vecina mea Kati -unguroaica mi-a impartasit aceasta reteta .Eu avida de combinatii interesante am prestat reteta cu avant pioneresc !!
Timpul a trecut si interesul meu pentru borcanul respectiv a scazut .
Toamna aceasta mi-am zis , hai sa-l deschid . Surpriza a fost de proportii asa gogosari deliciosi nu am mancat niciodata , iar prunele .... prea bune , conopida .....
Am pus muratura intr-o strachina, bineinteles verde , sa o lovesc la corazon pe tanti Kati , si am i-am sunat la usa . Am rugat-o sa-mi reaminteasca reteta doar din 2007 trecuse ceva timp iar eu nu am tinere de minte .
P.s. Aceasta este povestea gogosarului unguresc cu prune . Cred ca este bun de mancat si mai repede de 4 ani [ hi-hi]. Mi se pare incredibil ca sunt gustosi si comestibili dupa atata timp tinand cont ca nu am folosit conservant .

 

INGREDIENTE

  • Gogosari mari si sanatosi
  • Prune mici  bistrite [ care se desfac usor de pe sambure ]
  • conopida
  • Pt 1 l zeama
  • -2 parti apa
  • -1 parte otet de 9 grade
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri sare mare neiodata
  • +
  • 2 frunze dafin
  • 4 frunze visin
  • 1lingura piper negru boabe
  • 1 lingurita seminte mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet cu prune si conopida:

Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .

 Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.

 In zeama fierbinte  opariti buchetele mici de conopida  si gogosarii .

Spalati prunele .

Fiecare gogosar se umple cu un buchetel de conopida si prune cate incap.

Se cladesc gogosarii intr-un borcan curat  de 3 l. Se toarna zeama iar  deasupra se pun frunzulite de visin .Infiletati capacul si dunstuiti 5 min intr-o oala cu apa .

TIPS-URI

1

Alegeti prune mici din soiul ,,bistrite '' care sunt foarte parfumate si au un sambure care se desprinde usor .

2

Frunzele de visin sau de coacaz ajuta la conservarea muraturilor  le ajuta sa nu se inmoaie  si le dau un gust mai bun, mai  .

3

 Dupa o ,, dezbatere publica '' cu mai multe gospodine am preluat din zbor informatia ca si visinile murate sunt foarte bune .deci pe anul viitor o muratura cu visine !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida la otet pentru iarna