Gogosari in otet cu prune si conopida

de mihaelar63 in Muraturi, 28 Noi 2011 | 4594 vizualizari

 

Candva intr-o anume toamna ,vecina mea Kati -unguroaica mi-a impartasit aceasta reteta .Eu avida de combinatii interesante am prestat reteta cu avant pioneresc !!
Timpul a trecut si interesul meu pentru borcanul respectiv a scazut .
Toamna aceasta mi-am zis , hai sa-l deschid . Surpriza a fost de proportii asa gogosari deliciosi nu am mancat niciodata , iar prunele .... prea bune , conopida .....
Am pus muratura intr-o strachina, bineinteles verde , sa o lovesc la corazon pe tanti Kati , si am i-am sunat la usa . Am rugat-o sa-mi reaminteasca reteta doar din 2007 trecuse ceva timp iar eu nu am tinere de minte .
P.s. Aceasta este povestea gogosarului unguresc cu prune . Cred ca este bun de mancat si mai repede de 4 ani [ hi-hi]. Mi se pare incredibil ca sunt gustosi si comestibili dupa atata timp tinand cont ca nu am folosit conservant .

 

INGREDIENTE

  • Gogosari mari si sanatosi
  • Prune mici  bistrite [ care se desfac usor de pe sambure ]
  • conopida
  • Pt 1 l zeama
  • -2 parti apa
  • -1 parte otet de 9 grade
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri sare mare neiodata
  • +
  • 2 frunze dafin
  • 4 frunze visin
  • 1lingura piper negru boabe
  • 1 lingurita seminte mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet cu prune si conopida:

Puneti la fiert apa cu otetul , zaharul , sarea , piperul ,semintele de mustar si foile de dafin .


Spalati si curatati atent gogosarii de seminte avand grija sa ramana intregi.


In zeama fierbinte opariti buchetele mici de conopida si gogosarii .


Spalati prunele .


Fiecare gogosar se umple cu un buchetel de conopida si prune cate incap.


Se cladesc gogosarii intr-un borcan curat de 3 l. Se toarna zeama iar deasupra se pun frunzulite de visin .Infiletati capacul si dunstuiti 5 min intr-o oala cu apa .

 

TIPS-URI

1

Alegeti prune mici din soiul ,,bistrite '' care sunt foarte parfumate si au un sambure care se desprinde usor .

2

Frunzele de visin sau de coacaz ajuta la conservarea muraturilor  le ajuta sa nu se inmoaie  si le dau un gust mai bun, mai  .

3

 Dupa o ,, dezbatere publica '' cu mai multe gospodine am preluat din zbor informatia ca si visinile murate sunt foarte bune .deci pe anul viitor o muratura cu visine !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mena29 1

28.11.2011, 13:59

Dana_Retetegg 1

29.11.2011, 12:42

super

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:46

Trecu sezonul si am uitat de reteta aceasta , sa fi incercat cu visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!