Castraveti in otet pentru iarna

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 25 Iul 2015 | 16978 vizualizari

 

Va dau o reteta buna pentru castraveti. Eu tin borcanele in balcon in soare si caldura si tot sunt buni, chiar si dupa un an de cand i-am bagat.
Am avut 1,5 kg castraveti de gradina si au iesit 4 borcane de 800 g, dar va dau reteta pentru un borcan de 800 g. Daca vreti sa ii bagati in borcane mai mari, calculati cat zahar si cata sare trebuie la capacitatea acelui borcan. Iar lichidul il prepar putin cate putin ca sa nu ramana nefolosit si sa il arunc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 800 g:
  • doua linguri zahar;
  • o lingura rasa cu sare grunjoasa;
  • cateva boabe de mustar;
  • cateva boabe de piper;
  • 5-6 rondele de morcov;
  • cateva felii de ceapa;
  • castraveti;
  • 2-3 crengute de marar;
  • o parte otet de Topoloveni + 3 parti de apa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet pentru iarna:

Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata).

Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind cat mai multi.

Se spala mararul, se toaca marunt si se pune deasupra castravetilor.

Apa si otetul se amesteca intr-un vas separat , apoi se toarna peste castraveti pana cand se umple borcanul. Se capaceste bine si se intoarce cu josul in sus si se zdruncina borcanul pentru a se dilua sarea si zaharul. In acelasi timp se verifica sa nu curga lichidul pe langa capac si ca acesta sa fie insurubat bine.

Se pune un prosop intr-o cratita, se pun borcanele in ea, apoi se pune apa pana aproape de gura borcanelor, se pune cratita la foc si se fierb pana cand castravetii isi schimba culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se pun in camara sau pe balcon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura