Gogosari in sos

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 91446 vizualizari

 

Sunt perfecti alaturi de o friptura sau cartofi prajiti, deliciosi!daaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1 borcan pasta de tomate, concentratie 28% (eu am pus Olympia), de 800 g
  • 1/2 l otet (de Topoloveni)
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri cu sare mare
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget.

Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si incapatoare, sa nu sara sosul.

Se adauga apoi gogosarii in sos si se mai fierb pana se inmoaie putin, cam 10 minute (gogosarii trebuie sa fie acoperiti de sos, se se infierbante putin, dar sa nu clocoteasca! doar sa se inmoaie f.f. putin, sa se poata aseza in borcane!). Se pun gogosarii in borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul, va ajunge la fix, pentru toate borcanele :). Se inchid bine si se fierb la bain-marie 1 ora.

Se scot pe o patura si se invelesc, lasand borcanele la racit acoperite.

Ies 20 de borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Ade200 1

31.08.2012, 18:05

Faină treabă!

Xandrinne 1

20.09.2012, 21:12

Sunt tare buni! Eu ii fac tot cam asa.

ANCA 1

04.10.2012, 15:35

Oana, oare tin daca sar faza cu bain-marie-ul?.. am mai facut acum 2 ani, dar nu mai stiu daca i-am pus la bain-marie..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei gras umplut cu varza si morcov