Gogosari in sos

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 82229 vizualizari

 

Sunt perfecti alaturi de o friptura sau cartofi prajiti, deliciosi!daaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1 borcan pasta de tomate, concentratie 28% (eu am pus Olympia), de 800 g
  • 1/2 l otet (de Topoloveni)
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri cu sare mare
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget.


Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si incapatoare, sa nu sara sosul.


Se adauga apoi gogosarii in sos si se mai fierb pana se inmoaie putin, cam 10 minute (gogosarii trebuie sa fie acoperiti de sos, se se infierbante putin, dar sa nu clocoteasca! doar sa se inmoaie f.f. putin, sa se poata aseza in borcane!). Se pun gogosarii in borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul, va ajunge la fix, pentru toate borcanele :). Se inchid bine si se fierb la bain-marie 1 ora.


Se scot pe o patura si se invelesc, lasand borcanele la racit acoperite.


Ies 20 de borcane de 400 g.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Ade200 1

31.08.2012, 18:05

Faină treabă!

Xandrinne 1

20.09.2012, 21:12

Sunt tare buni! Eu ii fac tot cam asa.

ANCA 1

04.10.2012, 15:35

Oana, oare tin daca sar faza cu bain-marie-ul?.. am mai facut acum 2 ani, dar nu mai stiu daca i-am pus la bain-marie..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in suc propriu