Gogosari in sos de mustar

de Ela68 in Muraturi, 19 Noi 2012 | 9465 vizualizari

 

Din multitudinea de retete de gogosari in sos de pe bucataras, am ales s-o incerc pe cea a Gabrielei ( gaby_d ). Comaprandu-le, am vazut ca mai toate sunt la fel, diferentele sunt minore.
Am folosit mai putin zahar fata de reteta originala, caci mi s-au parut dulci prima data cand i-am facut, insa greseala a fost a mea, am pus otet de mere......stiu Ina, m-ai atentionat si eu n-am ascultat !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1+1/2 linguri mustar
  • 180 gr otet din vin (9 grade)
  • 230 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe piper
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 250 gr bulion Cirio
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar:

Se prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul

Gogosarii se spala , se scoate cotorul si se taie felii de-un deget grosime.

Ii punem peste solutie si lasam sa fiarba cu capac 25-30 minute la foc mic.

Se ia capacul si se mai lasa inca 20-30 minute, amestecand din cand in cand. Se va forma un sos destul de gros. Trebuie controlat tot timpul,astfel incat, sa nu lasam gogosarii sa fiarba prea mult. Nu trebuie sa se inmoaie sau sa se desprinda coaja.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se lasa la racit cu o patura deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

19.11.2012, 19:46

Minunati de gustosi

Sim0na 1

19.11.2012, 20:25

sunt buni rau! anul asta n-am facut

dantes 1

11.09.2017, 06:49

Buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet, la rece