Gogosari in sos de mustar

de Ela68 in Muraturi, 19 Noi 2012 | 3729 vizualizari

 

Din multitudinea de retete de gogosari in sos de pe bucataras, am ales s-o incerc pe cea a Gabrielei ( gaby_d ). Comaprandu-le, am vazut ca mai toate sunt la fel, diferentele sunt minore.
Am folosit mai putin zahar fata de reteta originala, caci mi s-au parut dulci prima data cand i-am facut, insa greseala a fost a mea, am pus otet de mere......stiu Ina, m-ai atentionat si eu n-am ascultat !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1+1/2 linguri mustar
  • 180 gr otet din vin (9 grade)
  • 230 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe piper
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 250 gr bulion Cirio
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar:

Se prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul


Gogosarii se spala , se scoate cotorul si se taie felii de-un deget grosime.


Ii punem peste solutie si lasam sa fiarba cu capac 25-30 minute la foc mic.


Se ia capacul si se mai lasa inca 20-30 minute, amestecand din cand in cand. Se va forma un sos destul de gros. Trebuie controlat tot timpul,astfel incat, sa nu lasam gogosarii sa fiarba prea mult. Nu trebuie sa se inmoaie sau sa se desprinda coaja.

Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se lasa la racit cu o patura deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

19.11.2012, 19:46

Minunati de gustosi

Sim0na 1

19.11.2012, 20:25

sunt buni rau! anul asta n-am facut

dantes 1

11.09.2017, 06:49

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina