Gogosari in otet

de ionix in Muraturi, 25 Sep 2010 | 12418 vizualizari

 

reteta mamei

 

INGREDIENTE

 

  •          8 kg gogosari
  •          Circa 3,5l apa
  •          300 g zahar
  •          12 g piper boabe
  •          500 ml otet
  •          cateva foi de dafin
  •          morcovi
  •          hrean
  •          frunze de telina
  •          o conopida
  •          radacina de telina
  •          1 si ½ plic pikant fix dulce-acrisor

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:


Gogosarii trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.


Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce.


Morcovii se spala bine si se taie rondele.


Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. La fel procedam si cu radacina de telina.


Conopidei ii rupem florile, le spalam si le uscam.


Apa o punem la fiert impreuna cu zaharul, plicul de pikant fix, boabele de piper, foile de dafinsi otet.


Se lasa pana cand fierbe foaaaaarte bine.


In apa care fierbe punem gogosari la oparit, ii lasam 10-15 secunde si-I scoatem repede cu paleta spumaitoare :D


Gogosarii opariti se pun in borcane iar printre ei punem rondele de morcovi, fasii de hrean, frunze de telina, bucati de telina si flori de conopida.


Dupa ce am oparit toti gogosarii, folosim apa pentru a o turnam fierbinte peste gogosarii din borcane.


Infiletam bine borcanele si le intoarcem cu fundu-n sus. Le lasam pana se racesc un pic iar apoi le intoarcem si le lasam pana se racesc complet. Borcanul mare l-am invelit cu un prospop pana s-a racit.


Se pun in camara si se mananca la iarna.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Corinuta 1

25.09.2010, 21:49

Ina 1

25.09.2010, 21:51

nadina73 1

29.09.2010, 00:38

5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina