Gogosari la cuptor

de Bunica in Conserve, 11 Sep 2009 | 12307 vizualizari

 

Reteta o am de la prietena mea, care mi-a dat si reteta de sfecla murata.

 

INGREDIENTE

  • 12 gogosari rosii potriviti
  • 12 linguri de otet
  • 12 lingurite de ulei de floarea soarelui
  • 12 lingurite de zahar
  • 36 boabe de piper
  • 12 catei de usturoi
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la cuptor:

Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava.


12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului.


In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 lingurita de zahar,1 lingurita de ulei, 3 boabe piper,1 catel de usturoi si un praf de sare( cat iei intre doua degete).


Se da tava la cuptor la foc mic 40-45 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se racoreasca putin, apoi cu foarte multa atentie se pun in borcane de 800 g. Se capseaza si se pun la fiert pentru 15min. dupa ce a dat apa in clocot. Se lasa la racit in apa.


 

TIPS-URI

1

Gogosarii trebuie sa fie sanatosi, fara pete sau lovituri.

2

Nu se mai punealtceva in borcan. Este suficienta solutia din gogosar.

3

Se pun in borcan cu foarta multa atentie, astfel incat solutia sa ramana in gogosar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

19.08.2010, 23:46

mihaelar63 1

11.01.2011, 00:39

O reteta deosebita , am dat-o si eu mai departe la multe cunostinte , care mai apoi mi-au multumit . Acum iarna se poate prepara pe loc cu ardei rosii grasi de marime potrivita . pot fi folositi drept ,, suport '' , adica umpluti cu pireu de cartofi , orez , cus-cus la garnituri

Valclaudia 1

04.10.2015, 22:02

Neaparat vreau sa incerc si eu reteta asta! Mi-a facut Mihaela o pofta de inghit in sec la greu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de gogonele pentru iarna