Gogosari umpluti cu varza

de Rocsi in Muraturi, 20 Sep 2018 | 2404 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac aceasta reteta. Imi incanta atat de mult privirea acest borcan cu muraturi si abia astept sa degust gogosarii, pentru ca, am o presimtire ca sunt super, super buni! Haideti sa mai umplem camara, ca inca mai avem legume gustoase pe piata, iar la iarna o sa ne incante papilele toate aceste bunatati.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (pentru un borcan de 5 litri):
    • 10 gogosari nu foarte mari
    • 1/2 varza verde mica
    • 1/2 varza mov mica
    • 1 conopida mica
    • 3 morcovi
    • 1 radacina hrean
    • frunze de telina
    • 1 lingurita rasa sare mare
    Pentru solutia lichida:
    • 1 litru apa
    • 500 ml otet
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri rase sare mare
    • boabe de piper
    • 4-5 foi de dafin
    • boabe de mustar
    • boabe de ienibahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza:

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa.


O taiati fideluta.


Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare.


Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine.


Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti si ii scuturati bine de seminte. Conopida o spalati si o taiati buchetele mici. Hreanul il curatati si il taiati rondele. Gogosarii ii umpleti cu amstecul de varza si morcov, cu o lingurita sau cu mana, impingeti bine sa ii umpleti peste tot. Intr-un borcan de 5 litri, asezati pe fund frunze de telina si rondele de hrean. Gogosarii umpluti ii introduceti usor in borcan, ii asezati frumos, iar printre ei puneti conopida, frunze de telina si rondele de hrean, pana umpleti borcanul.


Acum pregatiti solutia lichida: Intr-o cratita puneti apa cu zaharul, otetul si sarea. Transferati totul pe foc, amestecati bine. Adaugati boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar si de ienibahar. Lasati lichidul pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi trageti cratita de pe foc. Asezati o lama de cutit sub borcan, turnati zeama printr-o sita pana se umple borcanul. Deasupra puneti doar 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper. Infiletati bine capacul, inveliti borcanul intr-o patura, pana a doua zi. A doua zi, daca vedeti ca a scazut lichidul, mai faceti putin si completati ca sa fie plin borcanul. Il dati la rece in camara.


Sa aveti pofta!



Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

21.09.2018, 09:52

Buni!

Gherca Daniela 1

21.09.2018, 21:02

Rocsi 1

22.09.2018, 21:35

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna super gustoasa