Gogosele cu mere caramelizate

de AnyCostescu in Prajituri, 2 Dec 2012 | 1087 vizualizari

 

un desert de post usor de preparat si delicios

 

INGREDIENTE

pt gogosi:

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 100 gr zahar
  • apa
  • sare

compozitia de mere:

  • 4 mere potrivite,
  • 200 gr zahar,
  • esenta vanilie,
  • scortisoara,
  • 50 gr grasime/margarina vegetala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu mere caramelizate:

Punem cubul de drojdie la dizolvat intr-un paharel cu apa calda.


Cand e gata dizolvat il punem cu faina zahar si sare.


Se framanta o coca moale atat cat sa o putem intinde cu sucitorul


Lasam la crescut.


Cand e coca crescuta intindem pe masa tapetata cu faina o foaie de aluat si cu un pahar dam forma de gogosi pe care le coacem in tigaie cu mult ulei


In alta tigaie pregatim caramelul si merele


Punem la caramelizat zaharul.


Cand acesta devine lichid maroniu adaugam margarina/grasimea vegetala si amestecam astfel incat sa devina totul ca un sos..


Adaugam merele presarate cu scortisoara si esenta de vanilie


Lasam totul la foc potrivit pana cand merele se inmoaie putin


Pe o farfurie montam preparatul dupa bunul plac.


Eu am taiat gogosile in jumatate le-am umplut cu merele caramelizate si deasupra am mai pus putin din merele caramelizate.


Deasemenea se pot pune gogosile in farfurie si deasupra turnam sosul din caramel si mere.


Oricum ar fi e delicios!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

AnyCostescu 1

02.12.2012, 20:59

alba_zori 1

02.12.2012, 23:00

mmmmm delicioase

mamaieelena 1

02.12.2012, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata