Gogosele de ecler

de Valentin68 in Dulciuri, 31 Dec 2016 | 3395 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina unirea
  • 250 g faina
  • 1/2 l apa
  • un praf de sare
  • 5-6 oua ( in functie de marimea lor)
  • Crema
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri budinca Dr.Oetker vanilie Premium
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 700 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • Glazura
  • fondant cumparat gata facut ( se poate face si-n casa, dar e mai migalos)
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de ecler:

Mai intai, pregatim compozitia de ecler. Intr-o craticioara, punem apa, sarea si margarina si punem pe foc, amestecam continuu pana se topeste margarina si da in doua clocote, apoi adauga faina toata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Lasam sa se raceasca suficient cat sa nu se ''coaca'' ouale. Cand s-a racit, incepem sa incorporam ouale, unul cate unul, daca ouale sunt mai mari merg doar 5, daca-s mai mici merg 6. Apoi, cu ajutorul unei ligurite formam gogosele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzitla 180 grade C, apoi se lasa mai mic focul si se coc la foc domol. Sunt gata cand se umfla si sunt rumene. Se lasa la racit. 

Crema: Intr-un castron, punem praful de budinca si-l diluam cu laptele. Separat, amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat si punem pe baie de aburi, amestecam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam praful de budinca diluat si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca cca. 10 min, apoi adaugam untul si omogenizam. Lasam sa se raceasca bine si la final incorporam frisca batuta spuma.

Ne apucam sa le umplem, taiem pe jumatate si umplem cu crema apoi glazuram cu fondant sau ciocolata topita.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

miki_a 1

02.01.2017, 22:23

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:16

Munca serioasa aici

Panacris 1

14.01.2017, 18:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata