Gogosele de malai

de lili in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2011 | 7116 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu http://www.retetecalamama.ro

 

INGREDIENTE

  • - mamaliga rece
  • - faina 
  • -praf de copt
  • - ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de malai:

Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa  si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).Se incinge uleiul  intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat.

Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat.  Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii .
Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.

Daca in compozitie punem sare si piper le putem alatura unei fripturi, peste , snitel...

Eu am adaugat in compozitie condiment picant pentru pui si vegeta.

Se pot servi si in zile de post sau la cina alaturi de o slaninuta sau salam

TIPS-URI

1

Daca devin brune la prajire exista riscul sa se intareasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de malai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz ardelenesc