Gogosele din aluat pripit

de trifadalia in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 373 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de apa
  • 100 gr de untura
  • o lingurita rasa de zahar
  • un praf de sare
  • 200 gr de faina
  • 4-5 oua
  • un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • o budinca de vanilie
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele din aluat pripit:

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocoloase si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea cratitei. Se da cu totul la o parte si, dupa ce s-a mai racorit putin, se pun pe rand 4-5 oua. Nu se pune urmatorul, decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aceasta trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade. Se ia cu lingura aluat si se fac cocoloase in tava de copt, apoi se coc 20-25 de minute la foc mic. Dupa racire, se face in fiecare gogosel cate un capacel si se umple cu crema de vanilie astfel. Se pune laptele la fiert cu galbenusurile de la cele 5 oua, cu 5 linguri de faina si cu budinca de vanilie si 5 linguri de zahar. Celelalte 5 linguri de zahar se pastreaza pentru albusurile batute spuma. Cand crema fiarta este aproape rece se amesteca cu albusurile si se umplu mini gogoselele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din aluat pripit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

miki_a 1

17.01.2017, 17:56

MotanLaOale 1

19.01.2017, 09:12

noiinbucatarie 1

20.04.2017, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu miere