Gogoșele din cartofi si smântână

de iry-gabriela in Mancare copii, 25 Sep 2015 | 7522 vizualizari

 

Rețeta am găsit într-o ,,carte de bucate,, mai veche , pe care o are soacra mea și se numea ,, bulete de cartofi,, și care era recomandată pentru copii de peste 2 ani (fetița mea chear le-a mâncat cu placere împreună cu roșii coapte din grădină de la noi). Eu le-am spus gogoșele, pentru ca ele chear se umflă ca gogoșile când le bagi aluatul în ulei incins.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi ;
  • 4 linguri de smântână;
  • 2-3 ouă;
  • mărar;
  • 2-3 linguri de făină (doar dacă este nevoie);
  • sare și ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșele din cartofi si smântână:

Cartofii curățați de coaja, se fierb în apă cu un pic de sare.

După fierbere se scurg de apă, se zdrobesc și se lasă  la răcit. 

Separat se bat ouăle,  peste care se adaugă smântâna si se amestecă bine.

Compoziția obținută se adaugă peste cartofi,  adăugându-se mărar  și sare după gust.

 Se amestecă până la omogenizare si la nevoie se adaugă făină,  cât să iasă o compoziție care se poate lua cu lingura. 

Se pune uleiul la incens (eu folosesc un ceaunel mai mic de tuci), adăugându-se cu lingura din compoziției. 

Gogoșele se vor lasă la fund la început,  după care se vor ridica la suprafață la fel ca si gogosile dulci pufoase care le face fiecare. 

Se prăjesc pe ambele părți,  după care se scot pe o farfurie peste care am așezat un șervețel de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. 

Se pot servi atât calde cât și reci,  cu salate diverse sau chiar cu salata de sfeclă  cu hrean care este preferata mea. POFTĂ BUNĂ! 

 

TIPS-URI

1

Se poate adăuga si cașcaval ras sau chiar caș.

2

Cartofii trebuie sa fie albi pentru că sunt fainosi si fierb mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșele din cartofi si smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

29.09.2015, 14:57

Multumesc💕💕💕💕💕

-Licurici- 1

29.09.2015, 15:10

Super bune!

dayyanna85 1

09.03.2016, 23:22

super bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mix de fructe