Gogosele ineluse

de adnia in Prajituri, 4 Iul 2013 | 1675 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aparatul meu de gogosi:)
Este un aparat de copt gogosi, mai curand decat de prajit...si da, au formele acelea de ineluse frumoase si perfecte, atat de populare la americani.
In primul rand, eu am fost incanata ca nu le mai prajesc in atata ulei, ci le coc...deci si aluatul va fi putin diferit. Daca e sa ma intrebati pe mine, eu cred ca mai degraba aceste gogosele sunt ceva intre muffins si gogosi, dar sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

Reteta si modul de utilizare le-am gasit pe blogul Life and coffee beans, si o sa le prezint mai jos:

Avem nevoie de:

  • 260 g de faina 
  • 130 g de zahar
  • 1 pliculet de vanilie Bourbon
  • 250 ml de iaurt simplu
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 10 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele ineluse:

Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu putin ulei, se toarna aluatul cu o lingurita (eu am folosit seringa de decorat...mi s-a parut mai simplu asa), se inchide capacul si se lasa sa se coaca gogosile pana se rumenesc.Apoi se scot si se pudreaza cu zahar, sau se glazureaza, dupa gust.



Enjoy!

 

TIPS-URI

1

nu e nevoie sa ungeti cuiburile cu ulei decat la prima utilizare, deoarece aparatul este teflonat

2

cuiburile se umplu pe trei sferturi cu aluat, pt. a le permite sa creasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele ineluse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adnia 1

05.07.2013, 22:42

Diana, serveste cu incredere! eu fac mereu reteta asta si-mi iese de fiecare data. o sa mai incerc si altele!

DIANA B 1

06.07.2013, 13:26

Gospodina de exceptie , acum pun de niste gogosele ineluse , ca mi s-a pus pata .

Ms frumos , au fost taaare bune , sper sa-mi iasa si mie la fel

ClaudiaLungu 1

09.07.2017, 16:23

gogoselele mele se fac maronii doar pe o singura parte.de ce?nu este aparatul bun?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi a la Sidy