Prajitura cu crema de castane

de ala_oancea in Prajituri, 29 Ian 2010 | 8638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de gris
  • 110 gr nuca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida Hu-la-la
  • 250 gr piure de castane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de castane:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si grisul si se mixeaza. Voi adaugati si galbenusurile, ca asa este reteta ! Eu le-am vazut pe blatul de lucru dupa ce bagasem tava la cuptor :) A iesit bun si asa ;) Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt si se coace 20 de minute.

Se bate frisca si se amesteca apoi cu piureul de castane. Eu am avut piure unguresc, in ambalaj auriu ca de unt. Foarte bun si aromat, n-am mai adaugat nimic.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am taiat in doua pe latime si am pus crema la mijloc. Mergea foarte bine insiropat, dar bineinteles ca am uitat :) Se orneaza cu frisca si se tine la frigider. Nu prea mult, ca se papa repede ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

manuelas 1

22.11.2010, 21:02

Super tare prajitura! e foarte buna!

elena1988 1

08.03.2011, 11:10

delia64 1

26.01.2013, 17:17

superrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L