Gogosele mititele, frumusele, pufosele

de Corinuta in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 7476 vizualizari

 

Nah, ca nu stiam cum sa le zic!:)) Da' vorba lui Dya, daca-s pufoase si frumoase.....Reteta de la Lavinia, pe probatelea va spun ca-s tare bune si se fac repede!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 4 linguri zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g iaurt
  • 1 ou si un albus
  • 60 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele mititele, frumusele, pufosele:

Intr-un castron punem faina, sarea si coaja rasa de la lamaie. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam si putin lapte caldut si o turnam peste faina. Restul de lapte il amestecam cu zaharul ramas pana se dizolva si se toarna peste faina. Batem bine oul si albusul si le amestecam cu iaurtul, apoi le adaugam la faina. Se framanta toate impreuna, adaugand si uleiul putin cate putin pana obtinem un aluat omogen. Acoperim aluatul cu un prosop si-l punem la dospit intr-un loc caldut pentru aprox. o ora.


Pregatim uleiul pentru prajit intr-o tigaie la foc potrivit. Scoatem aluatul din castron si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie de un centimetru grosime. Decupam gogoselele cu un paharel si le mai lasam la crescut zece minute acoperite cu un prosop.


Prajim gogoselele la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe servetele de hartie si le lasam sa se raceasca, dupa care le dam prin zahar praf si le servim. Nu m-am putut abtine sa nu mananc cateva asa caldute, iar pitica a cerut portie dubla, deci pot sa spun ca au fost un succes!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele mititele, frumusele, pufosele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Corinuta 1

05.04.2014, 22:54

Rocsi acum io ce sa zic, spor la gogosit!

Corinuta 1

05.04.2014, 22:54

Daaaa Diana, sa le incerci ca sigur iti ies!

Corinuta 1

05.04.2014, 22:55

Multumesc mult Ruxy scumpa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Gogosi rapide cu iaurt