Gogosele mititele, frumusele, pufosele

de Corinuta in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 11911 vizualizari

 

Nah, ca nu stiam cum sa le zic!:)) Da' vorba lui Dya, daca-s pufoase si frumoase.....Reteta de la Lavinia, pe probatelea va spun ca-s tare bune si se fac repede!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 4 linguri zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g iaurt
  • 1 ou si un albus
  • 60 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele mititele, frumusele, pufosele:

Intr-un castron punem faina, sarea si coaja rasa de la lamaie. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam si putin lapte caldut si o turnam peste faina. Restul de lapte il amestecam cu zaharul ramas pana se dizolva si se toarna peste faina. Batem bine oul si albusul si le amestecam cu iaurtul, apoi le adaugam la faina. Se framanta toate impreuna, adaugand si uleiul putin cate putin pana obtinem un aluat omogen. Acoperim aluatul cu un prosop si-l punem la dospit intr-un loc caldut pentru aprox. o ora.

Pregatim uleiul pentru prajit intr-o tigaie la foc potrivit. Scoatem aluatul din castron si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie de un centimetru grosime. Decupam gogoselele cu un paharel si le mai lasam la crescut zece minute acoperite cu un prosop.

Prajim gogoselele la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe servetele de hartie si le lasam sa se raceasca, dupa care le dam prin zahar praf si le servim. Nu m-am putut abtine sa nu mananc cateva asa caldute, iar pitica a cerut portie dubla, deci pot sa spun ca au fost un succes!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele mititele, frumusele, pufosele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Corinuta 1

05.04.2014, 22:54

Rocsi acum io ce sa zic, spor la gogosit!

Corinuta 1

05.04.2014, 22:54

Daaaa Diana, sa le incerci ca sigur iti ies!

Corinuta 1

05.04.2014, 22:55

Multumesc mult Ruxy scumpa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi rapide pentru micul dejun