Gogosele super mici

de elena1988 in Dulciuri, 6 Feb 2011 | 18915 vizualizari

 

Cum toata ziua am petrecut-o astazi in bucatarie, m-am gandit sa fac si niste gogosele, dar nu clasicele gogosi, ci niste gogosi minuscule, sper sa va placa , va invit pe toate sa savurati niste gogosele.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de faina
  • 20 gr de drojdie proaspata
  • 50 gr de unt sau margarina topita la temperatura camerei
  • esenta de portocale dar foarte putin, cateva picaturi
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 lingura de zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pahar de lapte dulce caldut cam 200 ml
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele super mici:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, punem restul de lapte, punem si zaharul vanilat si cel normal, coaja de lamaie si portocala, esenta de portocala, amestecam bine si punem faina.


Amestecam din nou si adaugam galbenusurile, apoi faina si untul topit, amestecam bine si punem restul de faina.


Daca va mai cere faina compozitia ii mai puneti. Lasam la dospit 1-2 ore, rasturnam pe blat si mai punem putina faina. Intindem coca cam de 2 cm, incingem uleiul foarte bine si punem gogosicile, la sfarsit le pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Va ies destul de multe gogosici din cantitatile de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele super mici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

elena1988 1

07.02.2011, 17:40

multumesc foarte mult fetele ma bucur ca va plac, sper sa le incercati

adry88 1

04.07.2011, 16:57

alinutzika 1

06.08.2011, 23:33

mai mult de lucru, dar cu rezultat foarte bun....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas